Harry Potter film rækkefølge

At dykke ned i Harry Potters magiske verden er en uforglemmelig oplevelse, der starter med det første møde med Hogwarts og fortsætter gennem syv år af eventyr, magi og venskab. For både nye fans og dem, der ønsker at genopleve magien, er det essentielt at kende både Harry Potter bøger i rækkefølge og Harry Potter film i rækkefølge. Denne artikel er din ultimative guide til at navigere i serien, fra Harry Potter og De Vises Sten til Harry Potter og Dødsregalierne, og vil også fremhæve de skuespillere, hvis talent har bragt disse uforglemmelige karakterer til live. Uanset om du foretrækker at følge Harry, Hermione og Rons rejse gennem bøgernes detaljerede sider eller opleve deres eventyr gennem de spektakulære film, vil vi sikre, at du ved præcis, hvor du skal starte og hvordan du bør fortsætte. Lad os sammen udforske både litteraturens og filmenes univers, og hyld de skuespillerpræstationer, der har gjort Harry Potters verden til en hjørnesten i både litterær og cinematisk kultur.

Harry Potter film i kronologiske rækkefølge og efter udgivelsesdato

  1. Harry Potter og De Vises Sten (2001)
  2. Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (2002)
  3. Harry Potter og Fangen fra Azkaban (2004)
  4. Harry Potter og Flammernes Pokal (2005)
  5. Harry Potter og Fønixordenen (2007)
  6. Harry Potter og Halvblodsprinsen (2009)
  7. Harry Potter og Dødsregalierne – Del 1 (2010)
  8. Harry Potter og Dødsregalierne – Del 2 (2011)

Harry Potter og De Vises Sten (2001)

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (2002)

Harry Potter og Fangen fra Azkaban (2004)

Harry Potter og Flammernes Pokal (2005)

Harry Potter og Fønixordenen (2007)

Harry Potter og Halvblodsprinsen (2009)

Harry Potter og Dødsregalierne – Del 1 (2010)

Harry Potter og Dødsregalierne – Del 2 (2011)

Hvis du endnu ikke har læst Harry Potter-bøgerne eller set filmene, så er du gået glip af en fantastisk oplevelse. Både bøgerne og filmene tager dig med på en magisk rejse til en verden fyldt med spænding, eventyr og fantastiske karakterer. Læs Harry Potter bøgernes rækkefølge her.

For at få den bedste oplevelse er det vigtigt at kende rækkefølgen af både bøgerne og filmene. Begynd med “Harry Potter og De Vises Sten” og arbejd dig igennem serien. Bøgerne og filmene følger samme historie, men der er små forskelle, så du får en unik oplevelse med både bøgerne og filmene.

Lad dig fortrylle af J.K. Rowlings fantastiske fortælling om Harry Potters liv, som strækker sig over 7 bøger og 8 film. Oplev Harrys rejse gennem Hogwarts, hans kamp mod Voldemort og hans opdagelse af sandheder om sig selv og hans venner.

Er der en Harry Potter 9?

Efter den endelige afslutning af Harry Potter filmserien i 2011 og fiaskoen med Fantastic Beasts-filmene, har fans af den magiske verden længe ventet på mere indhold. Nu ser det ud til, at der er gode nyheder på vej, da Warner Bros. Discovery planlægger en filmatisering af Harry Potter og Det Forbandede Barn, som vil fungere som en Harry Potter 9.

Historien i Det Forbandede Barn er skrevet af Jack Thorne og foregår 19 år efter begivenhederne i Harry Potter og Dødsregalierne. Selvom Albus Potter, Harrys søn, er hovedpersonen, er den originale trio, Harry, Ron og Hermione, også med i historien sammen med Draco Malfoy.

Men selvom dette er spændende nyheder for fans, er der stadig en masse usikkerhed. For eksempel ved vi endnu ikke, om J.K. Rowling vil godkende en filmatisering af Det Forbandede Barn eller en eventuel reboot af de oprindelige Harry Potter-film med nye skuespillere.

Derudover er der bekymringer om, hvorvidt Warner Bros. Discovery vil kunne opretholde historiens kvalitet på det store lærred, og om de vil kunne samle skuespillerne igen for at fortsætte deres roller. Men uanset hvad, ville en Harry Potter 9-film være en sikker vinder for fans af franchisen.

Det er klart, at Harry Potter-franchisen stadig er populær i dag, med bøger, temaparker og snart en ny video spil på vej. Hvis Warner Bros. Discovery kan skabe en film, der lever op til fansenes forventninger og respekterer J.K. Rowlings vision, kan det være en stor succes. Så lad os håbe, at det kommende år vil bringe gode nyheder og endnu mere magi til Harry Potter-fans verden over.

Hvor gammel er J.K. Rowling?

J.K. Rowling blev født den 31. juli 1965, så hun vil i år blive 58 år gammel. Rowling er en succesfuld britisk forfatter og blev verdensberømt for sin serie af bøger om Harry Potter. Hendes bøger har solgt i millioner af eksemplarer og har også inspireret en række populære film, spil og merchandise. Rowling har også været en aktiv filantrop og stiftede blandt andet Lumos, en organisation dedikeret til at stoppe institutionel børnemishandling verden over. Trods kritik og kontroverser har Rowling fortsat at have en stor indflydelse på litteratur og popkultur, og det er spændende at se, hvad fremtiden vil bringe for denne utroligt talentfulde forfatter.

Harry Potter merchandise

Ud over at se Harry Potter filmene, er der mange måder at leve sig ind i J.K. Rowlings magiske univers på. Harry Potter merchandise og legetøj er en fantastisk måde at fordybe sig i Harrys verden på, og der er masser af muligheder at vælge imellem. Du kan få alt fra Harry Potter tryllestave og kapper til Hogwarts-husflag og Quidditch-udstyr.

Hvis du vil købe Harry Potter merchandise, kan du besøge vores Harry Potter merchandise. Der er masser af onlinebutikker, der sælger Harry Potter merchandise, og du kan nemt sammenligne priser og finde det bedste tilbud.

Så hvis du er en ægte Harry Potter fan, så skal du have dit eget Harry Potter merchandise. Uanset om du er på udkig efter en Harry Potter tryllestav, en Hogwarts-kappe eller en Nimbus 2000, er der noget for enhver smag. Så tag en tur til Hogwarts og oplev magien!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!