Hvad er Super Mario? [Guide til forældre]

Super Mario er et ikonisk videospil franchise udgivet af Nintendo, der eksisterer siden 1981. Det fokuserer på eventyret til den italienske mand kaldet Mario og hans bror Luigi, som de to traverserer fantasiverdener for at bekæmpe monstre og genvinde magien. Franchise har revolutioneret platform-genren ved at give spillere mulighed for at udforske banerne fra et side-scrollende perspektiv, samtidig med at man kunne samle bonuspoint og udføre særlige handlinger. Franchise har endda inspireret filmskabere til at lave lege-franchisen i form af en tegnefilm filmudgivelse, der vil ske i 2023!

Hvad er Super Mario?

Marios historie starter med Donkey Kong i 1985, hvor Jumpman (senere ændret til ‘Mario’) skulle redde prinsesse Pauline fra den onde Kong. Den succesfulde platformspil ekspedition ledte ham ind i massevis af andre opdrag som: Super Mario Bros., Super Mario Galaxy, New Super Mario Bros., Super Mario Odyssey osv. I alt har der været mere end 220 millioner solgte kopier globalt af Marios forskellige eventyr. På grund af det enorme antal solgte titler er franchise blevet et ikonisk symbol på populærkultur over hele verden!

Hvor gammel er Super Mario?

Shigeru Miyamoto, skaberen af Super Mario, har sagt at Mario er omkring 24-25 år gammel i spillet. Super Mario har dog næsten været udgivet i 40 år! Det hele begyndte med en berømt udgivelse af Donkey Kong i 1985, hvilket førte til det ikoniske spil Super Mario Bros. som revolutionerede platformgenren ved at give spillere mulighed for at udforske banerne fra et side-scrollende perspektiv. Spillet har siden inspireret mange efterfølgende titler på konsoller og PC’er verden over, og Marios popularitet har herfra gjort ham til et internationalt symbol på popkultur. Takket være Nintendos eventyrlystne holdning kan fans nyde godt af deres elskede helt i flere end 30 titler – og den samlede franchise er stadig stærk!

 

Hvad hedder alle Super Mario karakter?

  1. Mario – Han er hovedpersonen i spillet, og han er en lille italiensk mand med rødt overall og en hat. Han er kendt for at redde prinsessen fra Bowser.
  2. Luigi – Han er Mario’s tvillingebror og også en af hovedpersonerne i spillet. Han er kendt for at være lidt mere bange end Mario, men alligevel er han en god kammerat.
  3. Bowser – Han er den onde skurk i spillet, og han er kendt for at kidnappe prinsessen. Han er en stor drage med grønt skæl og horn.
  4. Princess Peach – Hun er prinsessen i spillet, som Mario ofte skal redde fra Bowser. Hun er kendt for sin rosa kjole og lange blonde hår.
  5. Yoshi – Han er en grøn dinosaur, der hjælper Mario med at kæmpe mod fjenderne. Han kan spise fjenderne og kan også ride på ham.
  6. Toad – Han er en lille venlig person, der bor i prinsessens slot. Han hjælper Mario med at finde skjulte ting i spillet.
  7. Donkey Kong – Han er en gorilla, der tidligere var en skurk i spillet, men nu er han en god ven til Mario.
  8. Wario – Han er Mario’s onde tvillingebror og en rival til Mario.
  9. Waluigi – Han er Luigi’s onde tvillingebror og også en rival til Mario.
  10. Bowser Jr. – Han er Bowser’s søn og også en skurk i spillet.

Mindre populære Super Mario karakter er:

  1. Rosalina – En prinsesse, der bor i et rum i universet, og hjælper Mario med at finde sin vej tilbage til Jorden.
  2. Birdo – En dinosaur, der optræder som fjende i nogle Super Mario spil.
  3. Diddy Kong – En lille abe, der er en god ven til Donkey Kong og også en hjælper for Mario.
  4. Dry Bones – En skelettet version af Koopa Troopa, der er en fjende i spillet.
  5. Goomba – En lille svampeformet fjende, der er en af de første fjender, Mario møder i spillet.
  6. Koopa Troopa – En skildpadde fjende, der kan trække sig tilbage i sin skal for at beskytte sig.
  7. Magikoopa – En trold, der kan bruges magi mod Mario.
  8. Monty Mole – En mol, der bor under jorden og kan grave sig frem for at angribe Mario.
  9. Shy Guy – En hemmelig karakter, der optræder som fjende i nogle Super Mario spil.
  10. Toadette – En kvindelig version af Toad, der kan optræde som en hjælper eller fjende i spillet.
 

Hvor mange Super Mario spil findes der?

Der findes mange forskellige Super Mario spil, da det er et meget populært og langvarigt computerspil-franchise. Her er nogle af de mest populære Super Mario spil:

  1. Super Mario Bros. – Det første Super Mario spil, der blev udgivet i 1985 til Nintendo Entertainment System (NES).
  2. Super Mario Bros. 2 – Det andet Super Mario spil, der blev udgivet i 1988 til NES.
  3. Super Mario Bros. 3 – Det tredje Super Mario spil, der blev udgivet i 1990 til NES.
  4. Super Mario World – Et Super Mario spil, der blev udgivet i 1990 til Super Nintendo Entertainment System (SNES).
  5. Super Mario 64 – Et Super Mario spil, der blev udgivet i 1996 til Nintendo 64. Det var det første Super Mario spil i 3D.
  6. Super Mario Sunshine – Et Super Mario spil, der blev udgivet i 2002 til Nintendo GameCube.
  7. Super Mario Galaxy – Et Super Mario spil, der blev udgivet i 2007 til Nintendo Wii.
  8. Super Mario Odyssey – Et Super Mario spil, der blev udgivet i 2017 til Nintendo Switch.
  9. Super Mario Maker – Et Super Mario spil, der blev udgivet i 2015 til Nintendo Wii U og i 2019 til Nintendo Switch.

Dette er kun et udvalg af de mange Super Mario spil, der findes. Der er også spin-offs og andre versioner, som Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, Super Mario Kart, Super Mario Party, Super Mario Land, Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars osv.

Hvor bor Super Mario?

Super Mario bor normalt i Mushroom Kingdom, som er det fiktive land, hvor mange af Super Mario spilene foregår. Mushroom Kingdom er et farverigt og magisk land, der er hjemsted for mange forskellige kreaturer, såsom Goombas, Koopa Troopas, og Yoshis. Prinsessen Peach, som Mario ofte skal redde fra Bowser, er også fra Mushroom Kingdom.

Mushroom Kingdom er også hjemsted for mange forskellige byer og slotte, herunder prinsessens slot, hvor Mario ofte starter hans eventyr. I nogle spil kan Mario også besøge andre fiktive steder, såsom andre kongeriger, øer eller endda rummet.

I Super Mario Odyssey kan Mario besøge mange forskellige verdener, der ikke er relateret til Mushroom Kingdom. Mario besøger fx New Donk City, Tostarena, Metro Kingdom, osv.

Så i korthed, Super Mario bor normalt i Mushroom Kingdom, men han kan også besøge mange andre verdener i hans eventyr.

Super Mario Merchandise

Hos Merchshark har vi et stort udvalg af Super Mario merchandise og legetøj, der passer til fans af alle aldre. Vi har alt fra actionfigurer, t-shirts, krus, plakater, samlerobjekter og meget mere. Vores udvalg af Super Mario legetøj er også imponerende, med legesæt, bamser, og tilbehør til at skabe din egen Super Mario verden. En af vores mest populære varer er vores Super Mario bamser, som er perfekte til børn og samlere. Du kan finde bamser af alle de klassiske karakterer, herunder Mario, Luigi, Yoshi, og selv Bowser. Så hvis du er en fan af Super Mario, skal du besøge vores hjemmeside og se vores store udvalg af merchandise og legetøj, der venter på dig!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!