X-Men film rækkefølge

X-men-filmene er en spændende og populær filmserie baseret på Marvels tegneserieunivers. Serien fokuserer på en gruppe mutanter med unikke evner og deres kamp for at finde deres plads i en verden, der frygter og hader dem. I denne blog vil vi gennemgå X-men filmene i rækkefølge, så du ved præcis, hvordan du skal se dem for at få den bedste oplevelse.

X-Men kronologisk rækkefølge

 1. X-Men: First Class (2011)
 2. X-Men: Days of Future Past (2014)
 3. X-Men Origins: Wolverine (2009)
 4. X-Men: Apocalypse (2016)
 5. X-Men: Dark Phoenix (2019)
 6. X-Men (2000)
 7. X2: X-Men United (2003)
 8. X-Men: The Last Stand (2006)
 9. The Wolverine (2013)
 10. Deadpool (2016)
 11. The New Mutants (2020)
 12. Deadpool 2 (2018)
 13. Logan (2017)

X-Men rækkefølge efter udgivelsesdato

 1. X-Men (2000)
 2. X2: X-Men United (2003)
 3. X-Men: The Last Stand (2006)
 4. X-Men Origins: Wolverine (2009)
 5. X-Men: First Class (2011)
 6. The Wolverine (2013)
 7. X-Men: Days of Future Past (2014)
 8. Deadpool (2016)
 9. X-Men: Apocalypse (2016)
 10. Logan (2017)
 11. Deadpool 2 (2018)
 12. Dark Phoenix (2019)
 13. The New Mutants (2020)

Bemærk, at den kronologiske rækkefølge er baseret på filmenes tidslinje og ikke nødvendigvis reflekterer den mest optimale rækkefølge for at se filmene.

X-Men (2000)

Den første X-Men film introducerer os for Professor X, Magneto og deres respektive hold af mutanter. Vi følger kampen mellem disse to grupper, der repræsenterer forskellige syn på, hvordan mutanter skal leve sammen med mennesker.

X2: X-Men United (2003)

I denne efterfølger arbejder X-Men sammen med Magneto og hans Brotherhood of Mutants for at bekæmpe en fælles fjende: Colonel William Stryker. Stryker ønsker at udrydde alle mutanter ved hjælp af en speciel teknologi kaldet Cerebro.

X-Men: The Last Stand (2006)

I den tredje film i serien opdager forskere et “mutant-gen”, der kan fjerne en mutants kræfter. Dette skaber en dyb kløft mellem Professor X og Magneto, der fører til en episk konfrontation mellem deres hold.

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Dette er den første film i serien, der fokuserer på en enkelt karakter: Wolverine. Filmen udforsker hans fortid og hans forhold til sin bror Sabretooth samt hans involvering i det hemmelige våben X-program.

X-Men: First Class (2011)

First Class er en prequel, der går tilbage til 1960’erne og fokuserer på den unge Professor X og Magneto. Filmen viser deres venskab og de begivenheder, der fører til dannelsen af X-Men og Brotherhood of Mutants.

The Wolverine (2013)

I denne efterfølger til X-Men Origins: Wolverine, finder vi Wolverine i Japan, hvor han bliver involveret i en konflikt mellem en gammel bekendt og en yakuza-boss. Filmen udforsker Wolverines udødelighed og hans kampe med fortiden.

X-Men: Days of Future Past (2014)

Days of Future Past kombinerer elementer fra både de tidligere X-Men-film og First Class. Wolverine sendes tilbage i tiden for at forhindre en begivenhed, der vil føre til en dystopisk fremtid, hvor både mutanter og mennesker er truet af de dødbringende robotter kaldet Sentinels. Filmen blander gammelt og nyt og skaber en spændende ny tidslinje for X-Men-universet.

Deadpool (2016)

Selvom Deadpool teknisk set ikke er en del af hovedserien af X-Men-film, er han en mutant og en del af det samme univers. Deadpool er en hylende morsom og voldelig film, der følger den snakkesalige lejesoldat Wade Wilson, efter at han får kræfter gennem et skrupelløst eksperiment.

X-Men: Apocalypse (2016)

I denne opfølger til Days of Future Past, må X-Men stå over for deres hidtil mest magtfulde og ældste fjende, Apocalypse. Sammen med hans fire ryttere truer han med at udslette menneskeheden og skabe en ny verden, hvor kun de stærkeste overlever.

Logan (2017)

Logan er den sidste film med Hugh Jackman i rollen som Wolverine og en stærk afslutning på hans historie. Filmen er sat i en nær fremtid, hvor mutanter er ved at uddø, og en aldrende Wolverine og Professor X må beskytte en ung mutant ved navn Laura fra onde kræfter.

Deadpool 2 (2018)

I denne efterfølger vender Deadpool tilbage og danner et hold kaldet X-Force for at beskytte en ung mutant fra den tidsrejsende soldat Cable. Deadpool 2 fortsætter med at levere vanvittig humor og action i overflod.

Dark Phoenix (2019)

Dark Phoenix er den sidste film i hovedserien af X-Men-film og fokuserer på Jean Grey, der opnår uhyggelige kræfter efter en rummission går galt. X-Men må stå over for en af deres egne, mens de kæmper for at redde både Jean og verden.

X-men og Marvel Merchandise

Er du vild med Wolverine og hans skarpe kløer? Så skal du helt klart tjekke vores udvalg af Wolverine t-shirts og actionfigurer! Kunne du tænke dig at kontrollere vejret ligesom Storm? Selvom vi ikke kan give dig superkræfter, kan vi i det mindste tilbyde dig en Storm-paraply, der holder dig tør i regnvejr.

Er du mere til den humoristiske og rebelske Deadpool? Vi har selvfølgelig også et kæmpe udvalg af Deadpool merchandise! Fra nøgleringe til kaffekrus og t-shirts med de sjoveste Deadpool-citater – vi har noget for enhver smag!

Gå ikke glip af vores Marvel merchandise, hvor du kan finde alt fra Iron Man figurer til Spiderman legetøj. Vi garanterer, at vores merchandise vil imponere både dine venner og skurke! Skynd dig ind og fyld din indkøbskurv, før Magneto får fat i det hele!

Konklusion

X-Men filmserien spænder over to årtier og indeholder en lang række spændende og mindeværdige øjeblikke. Ved at følge denne rækkefølge, vil du få den bedste oplevelse af hele serien og forstå de komplekse forhold og konflikter mellem mutanterne. Så sæt dig godt til rette og forbered dig på en actionfyldt rejse gennem X-Men-universet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!