Batman film rækkefølge

Batman er en af de mest populære superhelte i tegneserie- og filmhistorien. Fra det øjeblik han først optrådte i Detective Comics i 1939, har Batman været en stærk tilstedeværelse i populærkulturen. På film har Gotham Citys beskytter gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling, både visuelt og tematisk, med forskellige instruktører og skuespillere, der har givet deres eget præg på karakteren. I denne blog vil vi gennemgå Batman filmene i rækkefølge, så du ved præcis, hvordan du skal se dem for at få den bedste oplevelse.

Batman kronologisk rækkefølge

  1. Batman Begins (2005)
  2. The Dark Knight (2008)
  3. The Dark Knight Rises (2012)
  4. Batman (1989)
  5. Batman Returns (1992)
  6. Batman Forever (1995)
  7. Batman & Robin (1997)
  8. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
  9. Suicide Squad (2016) – Batman har en mindre rolle
  10. Justice League (2017)
  11. Zack Snyder’s Justice League (2021)

Batman efter udgivelsesdato

  1. Batman (1989)
  2. Batman Returns (1992)
  3. Batman Forever (1995)
  4. Batman & Robin (1997)
  5. Batman Begins (2005)
  6. The Dark Knight (2008)
  7. The Dark Knight Rises (2012)
  8. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
  9. Suicide Squad (2016) – Batman har en mindre rolle
  10. Justice League (2017)
  11. Zack Snyder’s Justice League (2021)

Batman (1989)

Tim Burtons første Batman-film, med Michael Keaton i hovedrollen som Bruce Wayne/Batman og Jack Nicholson som Jokeren. Filmen var en stor succes og satte tonen for mange kommende filmatiseringer af superhelte.

Batman Returns (1992)

Tim Burton og Michael Keaton vender tilbage i denne efterfølger, hvor Batman står over for to nye skurke, Catwoman (Michelle Pfeiffer) og Penguin (Danny DeVito). Filmen er kendt for sin mørke atmosfære og gotiske æstetik.

Batman Forever (1995)

Instrueret af Joel Schumacher og med Val Kilmer i hovedrollen som Batman, introducerer denne film også Robin (Chris O’Donnell). Skurkene er Two-Face (Tommy Lee Jones) og Riddler (Jim Carrey). Filmen er mere farverig og humoristisk end de to foregående.

Batman & Robin (1997)

Joel Schumacher er tilbage som instruktør, men denne gang er George Clooney Batman. Skurkene er Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger), Poison Ivy (Uma Thurman) og Bane (Jeep Swenson). Filmen er notorisk for sine neonfarver og campy humor.

Batman Begins (2005)

Christopher Nolans første film i The Dark Knight trilogien genopliver Batman og giver en ny, realistisk tilgang til karakteren. Christian Bale spiller Bruce Wayne/Batman, og filmen handler om hans oprindelse og kamp mod Ra’s al Ghul (Liam Neeson) og Scarecrow (Cillian Murphy)

The Dark Knight (2008)

Christopher Nolans mesterværk og måske den mest berømte Batman-film nogensinde. The Dark Knight udforsker Batmans kamp mod Jokeren, der spilles uforglemmeligt af Heath Ledger. Filmen er kendt for sine dybe temaer og spektakulære actionscener.

The Dark Knight Rises (2012)

Afslutningen på Christopher Nolans trilogi finder sted otte år efter begivenhederne i The Dark Knight. Bruce Wayne er tvunget tilbage i kamp, da Gotham trues af den brutale Bane (Tom Hardy) og den mystiske Catwoman (Anne Hathaway). En episk afslutning på Nolans version af Batman.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

I denne film af Zack Snyder mødes Batman (Ben Affleck) og Superman (Henry Cavill) for første gang på det store lærred. De to ikoniske helte starter som fjender, men ender med at kæmpe sammen mod en fælles trussel. Filmen lægger grundstenen for det udvidede DC-filmunivers.

Suicide Squad (2016)

Selvom ikke en decideret Batman-film, har Ben Afflecks Batman en mindre rolle i denne film om en gruppe skurke, der rekrutteres af regeringen for at udføre farlige missioner. Vi får også en ny Joker, spillet af Jared Leto.

Justice League (2017)

I denne film samler Batman et hold af superhelte, herunder Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Flash (Ezra Miller) og Cyborg (Ray Fisher), for at bekæmpe den onde Steppenwolf. Filmen bygger videre på begivenhederne i Batman v Superman og udvider DC-filmuniverset.

Zack Snyder’s Justice League (2021)

Efter stor efterspørgsel fra fans blev Zack Snyders oprindelige vision for Justice League udgivet som en fire timer lang film på streamingtjenesten HBO Max. Filmen indeholder mange nye scener og en mere sammenhængende historie, der bedre afspejler instruktørens intentioner.

Konklusion

Batman filmene spænder over forskellige stilarter, instruktører og skuespillere, der alle har bidraget til at forme og udvikle karakteren gennem årene. Denne liste giver dig den ideelle rækkefølge at se filmene i, så du kan nyde Gotham Citys mørke verden og dens brogede persongalleri af helte og skurke. Fra Tim Burtons gotiske tilgang til Christopher Nolans realistiske fortolkning og Zack Snyders DC-filmunivers, er der noget for enhver Batman-fan i denne liste. Så gør dig klar til at dykke ned i en verden af action, intriger og kappeklædte kriminalitetsbekæmpere!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!