Top 10 – Verdens Dyreste Pokemon Kort

At indsamle Pokémon kort kan være en sjov hobby for mange, men for nogle er det en højtstående investering. Fra sjældne udgivelser i de tidlige dage af Pokémon til begrænsede udgavekort, der fejrer særlige begivenheder, har denne niche af Pokémon merchandise nået astronomiske summer på auktioner og private salg. Her tager vi et dybt dyk ned i verdenen af Pokémon samlerobjekter og udforsker top 10 verdens dyreste Pokémon kort.

01. Pikachu Illustrator Kort

Verdens Dyreste Pokemon kort

Udgivelsesdato: 1998
Bedømmelse: PSA Gem Mint 10
Værdi ved auktion: $6.000.000 (cirka 44 millioner kroner)

Dette exceptionelle kort blev udstedt i 1998 og er kendt som et af de sjældneste Pokemon kort i eksistensen. Ifølge PSA, et firma kendt for at graduere kortets tilstand, har denne særlige Pikachu Illustrator-kort en ‘Gem Mint 10’ rating, hvilket indikerer at det er i næsten perfekt stand. Men hvad gør dette kort så specielt, og hvorfor er det verdens dyreste Pokémon kort?

Historien bag kortet er lige så fascinerende som dets pris. Der findes kun 39 eksemplarer af dette kort i hele verden, hvilket gør det utroligt sjældent og eftertragtet blandt samlere. Det blev oprindeligt givet som en pris i tre forskellige tegnekonkurrencer afholdt af det japanske tegneseriemagasin CoroCoro Comic i perioden 1997-1998. Ikke alene er kortets sjældenhed en faktor, men det blev også designet af Atsuko Nishida, bedre kendt som skaberen af Pikachu, hvilket yderligere forstærker dets arv og værdi.

I en nylig sensationel handel erhvervede den kendte YouTuber Logan Paul kortet for en hidtil uset sum. Ifølge Guinness World Records blev handlen afsluttet for en utrolig $5.275.000. Logan Paul kombinerede en betaling på $4.000.000 kontant med et bytte af et andet yderst sjældent Pikachu Illustrator-kort (PSA Grade 9, hvilket indikerer det var i næstbedste stand). Nu er det samme PSA Grade 10 Pikachu Illustrator-kort, som Logan Paul ejer, værdsat til $6.000.000 ifølge PSAs egne opgørelser, hvilket svarer til cirka 44 millioner kroner.

02. 1st Edition Shadowless Holographic Charizard

1st Edition Shadowless Holographic Charizard - Verdens dyreste pokemon kort

Udgivelsesdato: 2017
Bedømmelse: PSA – 7 / Autograf: 9
Værdi ved auktion: $247,230 (cirka 1,5 millioner kroner)

Dette sjældne promokort skiller sig ud, da det indeholder kunstværk af ingen ringere end administrerende direktør og præsident for The Pokemon Company, Tsunekazu Ishihara. Ifølge forskellige interviews blev dette specielle Pokémon kort faktisk givet som en gave til hver medarbejder, der deltog i direktørens fødselsdagsfejring i 2017.

Det ekstremt sjældne Pokemon kort blev solgt på auktion i april 2020 for $50,000. Der er rapporter, som estimerer, at der muligvis kun findes mellem 30 og 60 af disse samlerobjekter, selvom det er svært at vide med sikkerhed, medmindre flere af dem kommer frem i offentligheden.

03. Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star holo

Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star holo - Verdens Dyreste Pokemon kort

Udgivelsesdato: 1998
Bedømmelse: CGC – 8.5
Værdi ved auktion: $360,000 (cirka 2,2 millioner kroner)

Pokémon Trading Card Game samfundet blev overrasket, da dette yderst sjældne Pokémon kort blev offentligt kendt for første gang i 2021. Bestilt af Wizards of the Coast i 1998, var formålet med Blastoise-præsentationskortet at vise butikker, hvordan TCG-serien ville se ud i sin endelige udgave.

Selvom der er forskellige fortællinger om dets historie, menes det, at kun to nogensinde har eksisteret, hvoraf kun ét er kendt i dag. Dette kort er blandt de allerførste Pokémon kort, i hvert fald for den nordamerikanske udgivelse. En af versionerne havde endda en Magic: The Gathering bagside, mens den anden var blank.

Dette historiske Nintendo-relikvie blev solgt hos Heritage Auctions i januar 2021 for intet mindre end $360,000, hvilket placerer det som det tredje dyreste samlerobjekt – tæt efterfulgt af Base Set Charizard. Med tanke på at kun to af disse findes, kunne det en dag blive det mest værdifulde Pokémon kort nogensinde. Det kan i hvert fald betragtes som et af de sjældneste Pokémon kort i verden.

04. Pikachu Trophy Cards

pokemon-trophy-pikachu-no-3-trainer - Verdens dyreste pokemon kort

Udgivelsesdato: 1997
Bedømmelse: PSA – 8
Værdi ved auktion: $300.000 (omkring 2,1 millioner kroner)

Pokémon samfundet var målløst i starten af 2023, da et overraskende Pikachu kort blev solgt på auktion for den svimlende sum af 300.000 dollars. Årsagen er, at dette ekstremt sjældne kort er et af ganske få, der findes.

Det allerførste Pokémon TCG-turnering i Japan blev afholdt tilbage i 1997. De bedste tre deltagere i hver division modtog et særligt Trophy Pikachu kort som deres præmie, hvoraf hver især markerede deres placering i den historiske begivenhed.

PSA har tidligere påstået, at The Pokémon Company trykte under 100 af disse unikke kort, hvilket gør dem ekstremt værdifulde på markedet. Med kun fire Trophy Pikachu kort, der nogensinde er blevet bedømt af PSA, blev dette PSA 8-kort solgt for sin enorme sum i april 2023.

05. Ishihara GX Promo (Autographed)

Ishihara GX Promo (Autographed) - Verdens dyreste Pokemon kort (2)

Udgivelsesdato: 2017
Bedømmelse: PSA – 7 / Autograf: 9
Værdi ved auktion: $247.230 (cirka 1,7 millioner kroner)

Dette sjældne promokort skiller sig ud, da det indeholder kunstværk af ingen ringere end CEO’en og præsidenten for The Pokémon Company, Tsunekazu Ishihara. Kortet blev ifølge interviews givet som en gave til de ansatte, der deltog i Ishiharas fødselsdagsfejring i 2017.

Kortet, som er utroligt sjældent, blev solgt på auktion i april 2020 for $50.000. Der findes sandsynligvis kun mellem 30 og 60 af disse samleobjekter, selvom det præcise antal er ukendt.

I 2021 blev en PSA 7-version af Pokémon kortet solgt for $247.230 hos Goldin Auctions. Værdistigningen skyldtes især, at dette samleobjekt var signeret af selveste Ishihara, hvilket gjorde det til en unik kuriositet i TCG-verdenen.

06. Kangaskhan Family Event Trophy

06. Kangaskhan Family Event Trophy - Verdens dyreste Pokemon kort

Udgivelsesdato: 1998
Bedømmelse: PSA – Gem Mint 10
Værdi ved auktion: $150.000 (omkring 1 million kroner)

Nu bevæger vi os ind i top fem over de dyreste Pokémon kort, hvor priserne fortsætter med at stige markant. Dette trofæ Pokémon kort fra 1998 kunne kun opnås ved deltagelse i en særlig turnering i Japan. Det charmerende kort viser Kangaskhan med sin baby i pungen, omgivet af holografiske gnister.

Konkurrencen var passende nok designet således, at et barn og deres forælder skulle deltage sammen i TCG-kampe. Ifølge rapporter findes der kun 11 graderede eksemplarer af dette kort, hvilket gør det til et af de sjældneste trofæ Pokémon kort.

I oktober 2020 blev to PSA 10-eksemplarer af samleobjektet solgt for $150.000 hver. Med sin sjældenhed forventer vi, at værdien af dette Pokémon kort kun vil fortsætte med at stige i de kommende år.

07. Lugia 1st Edition Neo Genesis

07. Lugia 1st Edition Neo Genesis - Verdens dyreste Pokemon kort

Udgivelsesdato: 2000
Bedømmelse: BGS – Pristine 10
Værdi ved auktion: $144.300 (cirka 1 million kroner)

Lugia, ligesom Mewtwo, har en særlig plads i hjerterne på dem, der voksede op med Pokémon serien i 00’erne. Derfor er det ikke overraskende, at Lugias første optræden som et Pokémon kort var en kæmpe succes.

Årtier senere er dette psykiske fugle Pokémon blevet et eftertragtet samleobjekt. Dets tilhørende Neo Genesis sæt har oplevet en eksplosiv stigning i værdi, da samlere ivrigt søger efter det ikoniske Johto Pokémon kort.

Selvom en 1. udgave af Lugia slog rekorder ved at blive solgt for de utrolige $129.000 i 2020, blev en Beckett-bedømt 10 version solgt for $144.300 ved en PWCC-auktion i maj 2021. BGS er kendt for at have en strengere bedømmelsesproces end PSA, hvilket gør dette fejlfri Pokémon kort til et af kun tre i hele verden.

08. Pokemon World Championships Promo No. 2 Trainer

08. Pokemon World Championships Promo No. 2 Trainer - Verdens dyreste Pokemon kort

Udgivelsesdato: 2006
Bedømmelse: PSA – 9
Værdi ved auktion: $110.100 (cirka 700.000 kroner)

Dette utroligt sjældne trofækort blev uddelt ved verdensmesterskabet i 2006, som fandt sted i Anaheim, Californien. Da disse Pokémon kort kun blev givet til vinderne, er deres antal ekstremt lavt.

Ifølge PSA blev der kun udstedt tre af disse samleobjekter ved konkurrencen. Det føles næsten som en forbrydelse at placere dette Pokémon kort på denne liste, for på grund af dets sjældenhed, bliver det sjældent sat til salg.

Men i februar 2021 dukkede et endelig op online. Med over 150 bud indbragte dette emne de svimlende $110.100 ved en PWCC-auktion.

09. No. 1 Trainer Super Secret Battle

09. No. 1 Trainer Super Secret Battle - Verdens dyreste Pokemon kort

Udgivelsesdato: 1999
Bedømmelse: PSA – Gem Mint 10
Værdi ved auktion: $90.000 (cirka 570.000 kroner)

I 1999 afholdt The Pokemon Company regionale konkurrencer i Japan. Vinderne modtog et “No. 1 Trainer” Pokémon kort, som gav dem adgang til finalen, der fandt sted på en hemmelig lokation.

Denne særlige TCG-turnering, kaldet “Super Secret Battle”, var omgivet af meget mystik. Det sjældne Pokémon kort fremviser en silhuet af Mewtwo, hvilket har gjort det endnu mere eftertragtet blandt fans.

I juli 2020 blev dette japanske promo-kort solgt for de utrolige $90.000, hvilket gør det til et af de mest værdifulde Pokémon kort, der nogensinde har eksisteret.

10. Umbreon Gold Star Holo

10. Umbreon Gold Star Holo - Verdens dyreste Pokemon kort

Udgivelsesdato: 2005
Bedømmelse: BGS – 9.5
Værdi ved auktion: $70.000 (cirka 445.000 kroner)

Eevee og dets udviklinger er nogle af de mest populære karakterer i Pokémon franchisen, hvilket forklarer, hvorfor et Gold Star Umbreon kort er blevet et af de mest eftertragtede i TCG.

Historien bag dette Pokémon kort er også unik. Spillere skulle akkumulere over 70.000 XP point inden afslutningen på Pokémon Players Club’s fjerde sæson for at få fat i det. Trænere skulle ikke kun deltage fysisk i begivenheder, men også vinde mange kampe.

På grund af dens sjældenhed er der ikke mange af disse Pokémon kort, der faktisk er blevet sat til salg. Det ændrede sig i juni 2021, da Gold Star Umbreon blev solgt for $70.000 på auktion. Dets BGS-bedømmelse på 9.5 gør det endnu sjældnere, da kun to i hele verden har modtaget en så høj vurdering.

Konklusion

Inden for realm af Pokémon merchandise og Pokémon legetøj, står kortene som konger. Disse stykker papir, ofte købt og handlet for mindre summer i vores ungdom, kan i nogle tilfælde vokse til at blive værdifulde aktiver. Mens mange samlere søger disse kort for deres personlige samlinger, er der en blomstrende sekundær marked, hvor priserne fortsætter med at stige.

Hvad koster verdens dyreste Pokémon kort? Som vi har set, kan priserne variere fra titusinder til millioner af dollars. Det er en påmindelse om, at det ikke kun er nostalgien, der driver markedet, men også sjældenheden og tilstanden af disse samlerobjekter.

Uanset om du er en erfaren samler eller bare en fan af Pokémon universet, fortsætter disse kort med at fascinere og overraske. Hvem ved, måske ligger der en uopdaget skat i din gamle samling af Pokémon legetøj?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!