Fast and Furious film i rækkefølge

Fast and Furious serien, med sin adrenalinfyldte blanding af action, biler og familie, har skabt et unikt univers, der har fanget filmelskeres opmærksomhed verden over. Denne artikel vil guide dig gennem Fast and Furious kronologisk rækkefølge i og Fast and Furious film rækkefølge efter udgivelsesdato, og samtidig kaste lys over de skuespillere, hvis præstationer har gjort serien til en af de mest ikoniske action franchiser nogensinde. Fra Vin Diesel i den bærende rolle som Dominic Toretto til det mindeværdige bidrag af Paul Walker som Brian O’Conner, har hver medvirkende bidraget til at forme seriens hjerte og sjæl. Vi dykker ned i hvert kapitel af denne vilde saga, fra de tidlige dage med gaderæs i Los Angeles til de globale missioner, der udfordrer vores heltes grænser og loyalitet. Følg med, mens vi udforsker de nøgleskuespillere og vendepunkter, der har gjort Fast and Furious til en uundgåelig del af filmhistorien.

Fast and the Furious film i kronologiske rækkefølge

  1. The Fast and the Furious (2001)
  2. 2 Fast 2 Furious (2003)
  3. Fast & Furious (2009)
  4. Fast Five (2011)
  5. Fast & Furious 6 (2013)
  6. The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
  7. Furious 7 (2015)
  8. The Fate of the Furious (2017)
  9. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)
  10. F9 (2021)
  11. Fast X – Fast and Furious 10 (2023)

Fast and the Furious film efter udgivelsesdato

  1. The Fast and the Furious (2001)
  2. 2 Fast 2 Furious (2003)
  3. The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
  4. Fast & Furious (2009)
  5. Fast Five (2011)
  6. Fast & Furious 6 (2013)
  7. Furious 7 (2015)
  8. The Fate of the Furious (2017)
  9. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)
  10. F9 (2021)
  11. Fast and Furious 10 – Fast X (2023)

 

The Fast and the Furious (2001) 

Fast 2 Furious (2003) 

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Fast & Furious – Endnu en dag (2009) 

Fast & Furious 5 (2011)

Fast & Furious 6 (2013) 

Furious 7 (2015) 

The Fate of the Furious (2017) 

Fast & Furious 9 (2021)

Fast X (2023)

Er der en dansker med i Fast and Furious?

Ja, det viser sig, at der faktisk er en dansker med i Fast and Furious franchisen. Danske Thue Ersted Rasmussen medvirker i ‘Fast & Furious 9’ som skurken Otto. Han er en 35-årig skuespiller, der tidligere er kendt for sine roller i tv-serierne ‘Sygeplejeskolen’ og ‘Sunday’. Han træder nu ind på den internationale scene i denne ikoniske filmserie. Karakteren Otto er finansielpartner til Doms bror, Jakob Toretto, der spilles af John Cena, og han har en afgørende indflydelse på filmens handling.

Derudover har to andre danske skuespillere tidligere medvirket i Fast and Furious-serien. Thure Lindhardt og Kim Kold dukkede op i ‘Fast & Furious 6’. Sammenlignet med deres roller har Thue Ersted Rasmussen en større skærmtid i ‘Fast & Furious 9’. Han deler scener med Vin Diesel, John Cena og Charlize Theron og er en væsentlig del af filmens handling.

Dette understreger endnu en gang, hvordan Fast and Furious-franchisen har inkluderet et internationalt og forskelligartet cast, der bidrager til seriens globale appel og popularitet. Thue Ersted Rasmussens medvirken i ‘Fast & Furious 9’ er en vigtig milepæl for den danske skuespiller og bringer dansk talent til det internationale filmlærred.

Hvem er mor til doms barn i Fast and Furious?

I Fast and Furious-serien er mor til Dominic Toretto (Dom), spillet af Vin Diesel, og hans barn Elena Neves, som er portrætteret af den brasilianske skuespillerinde Elsa Pataky. Elena blev først introduceret i Fast Five (2011) som en Rio de Janeiro-politibetjent, der arbejder sammen med Dom og hans team. I løbet af filmserien udvikler Dom og Elena et romantisk forhold, og det afsløres senere i The Fate of the Furious (2017), at Elena fødte Doms søn, mens han troede, hun var død. Sønnen får navnet Brian, opkaldt efter Doms gode ven og tidligere FBI-agent Brian O’Conner, spillet af afdøde skuespiller Paul Walker.

Hvem havde hovedrollen i The Fast and the Furious?

Hovedrollerne i den første film i Fast and Furious-serien, The Fast and the Furious (2001), blev spillet af Vin Diesel og Paul Walker. Vin Diesel portrætterer Dominic Toretto, en erfaren gadebil racerkører og leder af et team, der stjæler elektronik fra lastbiler. Paul Walker spiller Brian O’Conner, en ung og ambitiøs undercover FBI-agent, der infiltrerer Doms team for at afsløre deres kriminelle aktiviteter. Gennem filmen udvikler Dom og Brian et tæt venskab, som bliver en grundpille i hele Fast and Furious-franchisen.

Hvilken Fast and Furious dør Paul Walker i?

Paul Walker døde tragisk i en bilulykke den 30. november 2013, mens han arbejdede på Fast and Furious 7, senere omdøbt til Furious 7. På grund af hans uventede død blev filmens produktion midlertidigt suspenderet, og manuskriptet blev omskrevet for at ære hans minde og give hans karakter, Brian O’Conner, en passende afsked. Furious 7 blev udgivet i 2015 og inkluderede scener med Paul Walker og hans karakter, men hans død blev ikke afspejlet i filmens handling. I stedet valgte man at lade Brian O’Conner trække sig tilbage fra det farlige liv for at være sammen med sin familie, som en måde at give karakteren en værdig og rørende afslutning. For at gøre dette blev Paul Walkers brødre, Caleb og Cody Walker, bragt ind for at hjælpe med at afslutte hans scener ved hjælp af CGI og ansigtsgenkendelsesteknologi.

Furious 7 slutter med en meget følelsesladet hyldest til Paul Walker og hans karakter, Brian O’Conner, hvor Dom og Brian kører side om side en sidste gang, før deres veje skilles. Scenen er ledsaget af sangen “See You Again” af Wiz Khalifa og Charlie Puth, som blev en stor hit og et symbol på venskabet mellem Vin Diesel og Paul Walker, både på og uden for skærmen.

Efter Paul Walkers død har Fast and Furious-franchisen fortsat med flere film, men hans karakter, Brian O’Conner, er ikke blevet erstattet. I stedet har serien introduceret nye karakterer og skuespillere for at bære arven videre og fortsætte med at levere den adrenalinfyldte underholdning, som fans over hele verden elsker.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!