Film med Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis, kendt for sin dybtgående metodeskuespil og alsidighed, har præget filmindustrien med uforglemmelige roller. Som en skuespiller, der ofte fordyber sig helt i sine karakterer, har Day-Lewis leveret nogle af de mest indflydelsesrige præstationer i moderne cinema. Hans evne til at transformere og bringe komplekse figurer til live gør hver film med Daniel Day-Lewis ham til en fascinerende oplevelse. Fra intense dramaer til historiske biografier spænder hans filmrepertoire over diverse genrer, hvor han ofte har hovedrollen og viser enestående talent. Uanset om han portrætterer en hensynsløs oliebaron eller en passioneret designer, bekræfter hver film Daniel Day-Lewis status som en af tidens største skuespillere.

Her er 10 af Daniel Day-Lewis film:

  1. There Will Be Blood som Daniel Plainview – 8.2/10 – Drama
  2. In the Name of the Father som Gerry Conlon – 8.1/10 – Drama
  3. Gandhi som Colin – 8.0/10 – Drama
  4. My Left Foot som Christy Brown – 7.8/10 – Drama
  5. The Last of the Mohicans som Hawkeye – 7.7/10 – Action
  6. Phantom Thread som Reynolds Woodcock – 7.4/10 – Drama
  7. Lincoln som Abraham Lincoln – 7.3/10 – Biografisk drama
  8. The Unbearable Lightness of Being som Tomas – 7.3/10 – Drama
  9. The Age of Innocence som Newland Archer – 7.2/10 – Romantisk drama
  10. The Boxer som Danny Flynn – 7.0/10 – Drama

Udforsk Daniel Day-Lewis imponerende 10 filmfortegnelse

There Will Be Blood som Daniel Plainview – 8.2/10 – Drama

I There Will Be Blood leverer Daniel Day-Lewis en af sine mest kraftfulde præstationer som Daniel Plainview, en oliebaron drevet af grådighed og magtbegær. Filmen, der er instrueret af Paul Thomas Anderson, udforsker de mørke sider af den amerikanske drøm og kapitalismen i det tidlige 20. århundrede. Day-Lewis intense og nuancerede fremstilling af Plainview viser hans evne til at skabe en både afskyvækkende og fascinerende karakter.

In the Name of the Father som Gerry Conlon – 8.1/10 – Drama

In the Name of the Father fortæller den sande historie om Gerry Conlon, en mand der fejlagtigt blev anklaget og dømt for terrorisme. Day-Lewis præstation i denne rørende biografiske film fremhæver hans evne til at formidle dyb menneskelig smerte og uretfærdighed. Filmen er en stærk kommentar til fejl i retssystemet, og Day-Lewis indlevelse i rollen som Conlon vakte international anerkendelse og sympati.

Gandhi som Colin – 8.0/10 – Drama

I den episke film Gandhi har Daniel Day-Lewis en mindre, men mindeværdig rolle som Colin, en sydafrikansk gadebetjent. Selv i en begrænset skærmtid formår Day-Lewis at efterlade et varigt indtryk. Hans medvirken i filmen, der skildrer Mahatma Gandhis liv og kamp for Indiens uafhængighed, understreger hans alsidighed som skuespiller.

My Left Foot som Christy Brown – 7.8/10 – Drama

I My Left Foot leverer Daniel Day-Lewis en uforglemmelig præstation som Christy Brown, en mand født med cerebral parese, der kun kan styre sin venstre fod. Day-Lewis evne til at portrættere Browns kamp og triumfer med en sådan ægthed og følsomhed vandt ham sin første Oscar. Filmen er en inspirerende fortælling om viljestyrke og menneskelig ånd, og den viser Day-Lewis dedikation til metodeskuespil.

The Last of the Mohicans som Hawkeye – 7.7/10 – Action

The Last of the Mohicans, en film baseret på James Fenimore Coopers roman, præsenterer Day-Lewis som Hawkeye, en hvid mand opfostret af Mohican-stammen i det 18. århundredes Nordamerika. Hans kraftfulde fortolkning sammen med den dramatiske og visuelt imponerende skildring af kolonitidens konflikter gør denne film til en mindeværdig oplevelse. Day-Lewis fysiske præstation og dybe forståelse for karakterens kompleksitet tilføjer dybde til denne historiske fortælling.

Phantom Thread som Reynolds Woodcock – 7.4/10 – Drama

Phantom Thread udspiller sig i 1950 ernes London, hvor Day-Lewis spiller Reynolds Woodcock, en berømt skrædder, hvis liv ændres, da han møder Alma, der bliver hans muse og kærlighed. Denne film, som Day-Lewis har annonceret ville være hans sidste, demonstrerer endnu engang hans ekstraordinære evne til fuldstændig at fordybe sig i en rolle. Hans præstation er både indtagende og subtil, og han skildrer Woodcocks komplekse personlighed med en intensitet, der er både fængslende og tankevækkende.

Lincoln som Abraham Lincoln – 7.3/10 – Biografisk drama

I Lincoln leverer Daniel Day-Lewis en stærk og nuanceret præstation som USA’s 16. præsident under de amerikanske borgerkrigs sidste måneder. Filmen fokuserer på Lincolns bestræbelser på at få vedtaget 13. ændringsforslag, der ville afskaffe slaveriet. Day-Lewis portrættering af Lincoln er bemærkelsesværdig for dens dybde og menneskelighed, hvilket giver et indblik i præsidentens kampe både på det personlige og politiske plan.

The Unbearable Lightness of Being som Tomas – 7.3/10 – Drama

The Unbearable Lightness of Being, baseret på Milan Kunderas roman, følger den promiskuøse kirurg Tomas gennem Tjekkoslovakiet under Prag-foråret. Day-Lewis karakter er kompleks og splittet mellem sine romantiske forbindelser og sit ønske om frihed. Filmen er berømt for sin dybdegående udforskning af politiske og erotiske temaer, hvor Day-Lewis præstation tilføjer en nødvendig menneskelighed og charme.

The Age of Innocence som Newland Archer – 7.2/10 – Romantisk drama

I The Age of Innocence, en filmatisering af Edith Whartons roman, skildrer Day-Lewis Newland Archer, en advokat fanget i et lidenskabeligt, men dømt forhold i det 19. århundredes New Yorks højsamfund. Hans præstation er fyldt med subtile nuancer, som mesterligt udtrykker de indre konflikter og samfundets forventninger, der tvinger ham til at vælge mellem personlig lykke og social accept.

The Boxer som Danny Flynn – 7.0/10 – Drama

The Boxer fortæller historien om Danny Flynn, en tidligere IRA-fange, der vender tilbage til sit nabolag og forsøger at genopbygge sit liv gennem boksning. Day-Lewis indsats i rollen som Flynn er både fysisk og følelsesmæssigt krævende. Filmen udforsker temaer om forsoning og forløsning med en dybde, der bliver fremhævet af Day-Lewis intense og autentiske skuespil.

En Ny Æra for Daniel Day-Lewis: Dybdegående Karakterstudie i Venten

Med et ry som en af de mest dedikerede og talentfulde skuespillere i sin generation, vender Daniel Day-Lewis tilbage til lærredet med sit kommende filmprojekt, som forventes at blive en ny milepæl i hans imponerende karriere. Kendt for sin metodiske tilgang og evne til fuldstændig at forvandle sig ind i sine roller, forventes Day-Lewis nyeste karakter at være en kompleks skikkelse, indhyllet i et psykologisk og emotionelt tætpakket drama.

Filmen, hvis detaljer stadig er sparsomme, lover at byde på en intens rejse ind i menneskesindets dybder. Day-Lewis engagement i rollen og hans samarbejde med nogle af filmbranchens mest respekterede instruktører og manuskriptforfattere har allerede skabt betydelige forventninger. Denne film markerer ikke kun en fortsættelse af Day-Lewis legendariske karriere men tilbyder også et nyt perspektiv på de tematikker, der har været kendetegnende for hans tidligere arbejde: identitet, opofrelse og den uundgåelige konfrontation med fortiden.

Publikum kan forvente en filmoplevelse, der ikke alene udfordrer konventionerne indenfor traditionel storytelling men også skubber til grænserne for, hvad moderne filmkunst kan udrette. Med denne rolle fortsætter Day-Lewis med at definere og omdefinere sit kunstneriske fodaftryk, og hans nyeste film vil utvivlsomt tilføje endnu en fascinerende facet til hans allerede righoldige portefølje. Ventetiden og forventningerne er høje, og filmverdenen holder vejret i spænding over, hvad denne enigmatiske kunstner vil bringe til tæppet denne gang.

Her er en nummereret liste over Daniel Day-Lewis film i rækkefølge efter årstal:

  1. Phantom Thread: Deleted Scenes – For the Hungry Boy (2018) som Reynolds Woodcock – Drama
  2. Phantom Thread (2017) som Reynolds Woodcock – Drama
  3. Lincoln (2012) som Abraham Lincoln – Biografisk drama
  4. Nine (2009) som Guido Contini – Musical
  5. There Will Be Blood: Deleted Scenes (Dalies Gone Wild) (2008) som Daniel Plainview – Drama
  6. There Will Be Blood (2007) som Daniel Plainview – Drama
  7. The Ballad of Jack and Rose (2005) som Jack Slavin – Drama
  8. Gangs of New York (2002) som Bill The Butcher Cutting – Historisk drama
  9. The Boxer (1997) som Danny Flynn – Drama
  10. The Crucible (1996) som John Proctor – Drama
  11. In the Name of the Father (1993) som Gerry Conlon – Drama
  12. The Age of Innocence (1993) som Newland Archer – Romantisk drama
  13. The Last of the Mohicans (1992) som Hawkeye – Eventyr
  14. Eversmile New Jersey (1989) som Fergus O’Connell – Komedie
  15. My Left Foot (1989) som Christy Brown – Drama
  16. Stars and Bars (1988) som Henderson Dores – Komedie
  17. The Unbearable Lightness of Being (1988) som Tomas – Drama
  18. Nanou (1986) som Max – Drama
  19. Screen Two (1985) som Kafka – TV-serie
  20. A Room with a View (1985) som Cecil Vyse – Romantisk drama
  21. My Brother Jonathan (1985) som Jonathan Dakers – TV-serie
  22. My Beautiful Laundrette (1985) som Johnny – Komedie
  23. The Bounty (1984) som Fryer – Eventyr
  24. BBC Play of the Month (1983) som Gordon Whitehouse – TV-serie
  25. Gandhi (1982) som Colin – Historisk drama
  26. Frost in May (1982) som Archie Hughes-Follett – TV-serie
  27. BBC2 Playhouse (1982) som Alex – TV-serie
  28. Artemis 81 (1981) som Library Student – TV-film
  29. Thank You, P.G. Wodehouse (1981) som Psmith – TV-film
  30. Shoestring (1980) som DJ – TV-serie
  31. Sunday Bloody Sunday (1971) som Child Vandal – Drama

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!