Film med Kurt Ravn

Kurt Ravn er en alsidig dansk skuespiller, kendt for sin evne til at bringe dybde og nuance til et bredt spektrum af roller i film og TV. Med en karriere, der spænder over flere årtier, har han medvirket i både dramatiske og komiske genrer, hvilket gør ham til en skattet figur i dansk filmindustri. Som skuespiller har Kurt Ravn formået at fængsle publikum med sin charmerende tilstedeværelse og autentiske præstationer. Hans film arbejde demonstrerer en imponerende alsidighed, hvor han ofte indtager hovedrollen og efterlader et varigt indtryk. Om det er i intense dramatiske scener eller lette komedier, formår Ravn at skabe mindeværdige karakterer, der resonere med publikum. Denne introduktion fremhæver nogle af hans mest bemærkelsesværdige film med Kurt Ravn henblik på genrediversitet og den særlige rolle han spiller i hver film.

Her er 10 af Kurt Ravns film:

  1. Matador som Lauritz Røde Jensen – 9.3/10 – Drama
  2. Exit som Jeppes far – 8.2/10 – Drama
  3. Jul i juleland som Karse – 7.8/10 – Familie
  4. The Fairytaler som Additional Voices (voice) – 7.8/10 – Animation
  5. Kongekabale som John Erhardsen – 7.3/10 – Thriller
  6. Tro, håb og kærlighed som Kurt – 7.3/10 – Drama
  7. Drømmen som Lægen – 7.3/10 – Drama
  8. Smukke mennesker som Jeppe – 7.0/10 – Drama
  9. Sommerdahl som Otto – 6.3/10 – Drama
  10. Viktor mod verden som Olufsen – 5.8/10 – komedie

Her er 10 af Kurt Ravns film:

Matador som Lauritz Røde Jensen – 9.3/10 – Drama

Kurt Ravn brillerer i rollen som Lauritz Røde Jensen i den elskede danske tv-serie Matador. Gennem serien oplever vi Rødes udvikling fra en arbejdsmand til en socialdemokratisk borgmester, en transformation portrætteret med dybde og overbevisning af Ravn. Hans præstation bidrager markant til seriens evne til at fange en æra præget af politisk og social forandring i Danmark. Ravn formår at skabe en relaterbar og kompleks karakter, hvis kamp for retfærdighed og lighed resonnerer med seerne lang tid efter seriens afslutning.

Exit som Jeppes far – 8.2/10 – Drama

I den norske serie Exit, portrætterer Kurt Ravn karakteren Jeppes far med en intens og følelsesmæssig dybde, der understreger de komplekse familiedynamikker i serien. Hans præstation giver et værdifuldt indblik i de ældre generationers syn på moral og succes, hvilket sætter Jeppes handlinger i et nyt lys. Ravns skildring er både nuanceret og kraftfuld, hvilket gør ham til en uundværlig del af seriens cast og tilføjer en rigdom til den overordnede fortælling.

Jul i juleland som Karse – 7.8/10 – Familie

I familiefilmen Jul i juleland spiller Kurt Ravn den elskelige karakter Karse, en central figur i julekalenderens magiske univers. Ravns evne til at bringe varme og charme til rollen gør Karse til en favorit blandt både børn og voksne. Hans præstation er en væsentlig del af filmens succes, idet den bidrager med humor og hjertevarme til julefortællingen. Denne rolle beviser endnu engang Ravns alsidighed og hans talent for at skabe uforglemmelige karakterer i forskellige genrer.

The Fairytales som Additional Voices (voice) – 7.8/10 – Animation

I animationsgenren udmærker Kurt Ravn sig også med sin stemmepræstation i The Fairytales, hvor han lægger stemme til flere karakterer. Hans alsidige stemmeføring beriger hver figur med unikke personlighedstræk, hvilket gør hver fortælling levende og fængslende for publikum. Denne rolle fremhæver hans evne til at formidle følelser og nuancer udelukkende gennem sin stemme, hvilket er afgørende i en animationskontekst. Ravns bidrag er essentielt for at bringe de klassiske eventyr til live på en måde, der appellerer til både børn og voksne.

Kongekabale som John Erhardsen – 7.3/10 – Thriller

I den politiske thriller Kongekabale leverer Kurt Ravn en fængslende præstation som John Erhardsen, en hensynsløs mediebaron med magt til at forme den offentlige opinion. Hans rolle som en manipulerende mediemogul understreger filmens temaer om magt, korruption og journalistisk etik. Ravns skildring er dybt overbevisende, hvilket gør ham til en standout i en stærkt besat ensemble. Dette bekræfter hans evne til at tackle komplekse og nuancerede roller i mere alvorlige og tankevækkende film.

Drømmen som Lægen – 7.3/10 – Drama

I dramaet Drømmen spiller Kurt Ravn en nøglerolle som skolelægen, der står over for de etiske og moralske dilemmaer, der opstår i hans interaktioner med eleverne. Ravns præstation fremhæver hans evne til at portrættere sammensatte karakterer, hvis beslutninger bringer dybtgående konsekvenser for de omkring dem. Hans evne til at formidle en dyb menneskelighed og forståelse for sine karakterers kompleksitet gør denne rolle til en af hans mest mindeværdige. Filmen selv udforsker temaer om ungdom, autoritet og de sociale pres i efterkrigstidens Danmark.

Tro, håb og kærlighed som Kurt – 7.3/10 – Drama

I Tro, håb og kærlighed giver Kurt Ravn en rørende præstation som Kurt, en karakter der med sin livserfaring hjælper hovedpersonerne gennem deres personlige kriser. Ravns skildring af en støttende og forstående figur er central for filmens dybere undersøgelse af mellemmenneskelige relationer og de udfordringer, som livet bringer. Hans evne til at formidle empati og indsigt gør denne rolle til et highlight i hans karriere og tilfører en ekstra dimension til filmens rige emotionelle landskab.

Smukke mennesker som Jeppe – 7.0/10 – Drama

I filmen Smukke mennesker tager Kurt Ravn rollen som Jeppe, en kompleks figur hvis livsrejse udforsker temaer om selverkendelse og personlig udvikling. Ravn mestrer kunsten at portrættere en karakter, hvis indre kampe og transformationer er afgørende for filmens narrative fremdrift. Hans dybe og nuancerede fremstilling tilbyder publikum en indgående forståelse af de psykologiske og emotionelle aspekter ved hans karakter, hvilket gør filmen både tankevækkende og rørende.

Sommerdahl som Otto – 6.3/10 – Drama

I serien Sommerdahl spiller Kurt Ravn Otto, en rutineret politidetektiv hvis karriere er præget af både triumfer og personlige ofre. Ravns præstation belyser de udfordringer, som langvarige tjenester i politiet kan medføre, både professionelt og privat. Han bringer en autenticitet og gravitet til rollen, som gør hans karakter troværdig og engagerende. Denne serie viser Ravns evne til at tilpasse sig forskellige genrer, herunder det dramatiske politidrama, hvilket understreger hans alsidighed som skuespiller.

Viktor mod verden som Olufsen – 5.8/10 – Komedie

I komedien Viktor mod verden indtager Kurt Ravn rollen som Olufsen, en karakter med en særlig blanding af humor og visdom. Gennem filmen leverer Ravn komiske øjeblikke, der belyser hverdagens absurditeter og de mellemmenneskelige forviklinger. Hans evne til at balancere komedie med dybere, mere eftertænksomme øjeblikke gør hans præstation mindeværdig og værdifuld for filmens overordnede tone og budskab. Denne rolle viser endnu engang Ravns alsidighed og talent for at berøre publikum på flere forskellige måder.

Et Nyt Kapitel i Kurt Ravns Filmkarriere

Med en imponerende karriere, der allerede har spændt over flere årtier, står Kurt Ravn på tærsklen til endnu et spændende kapitel med hans kommende filmprojekter. Ravn, der er kendt for sin dybde og alsidighed, har altid formået at forny sig selv og forblive relevant i den skiftende verden af film og underholdning. Hans evne til at dykke ned i komplekse karakterer og bringe dem til live med autenticitet og nuancer har vundet ham respekt og beundring fra både publikum og kritikere.

De kommende projekter lover at udvide hans repertoire yderligere, idet de spænder over forskellige genrer og temaer, hvilket giver Ravn nye udfordringer og muligheder for at vise sit skuespiltalent. Det er netop denne evne til konstant at udfordre sig selv og hans kunstneriske grænser, der har gjort Kurt Ravn til en af de mest varige og elskede figurer i dansk film.
I takt med at underholdningsindustrien udvikler sig, med nye teknologier og fortælleteknikker, ser Ravn ud til at omfavne disse ændringer, hvilket sikrer, at hans kommende roller ikke blot er varianter af tidligere præstationer, men friske og relevante skildringer. Denne tilgang ikke alene sikrer en stadig forbindelse med et bredere og yngre publikum, men også en dybere resonans med de trofaste fans, der har fulgt ham gennem årene.

Kurt Ravns kommende film er ikke blot en mulighed for ham til at fortsætte sin karriere, men også en chance for publikum at se en mester ved arbejde, en skuespiller der fortsætter med at udvikle og forfine sit håndværk. Det bliver spændende at se, hvordan han vil fortolke disse nye karakterer og de historier de lever i, og hvordan disse præstationer vil tilføje nye lag til hans allerede imponerende karriere. Med hver ny rolle fortsætter Ravn med at bygge på sit eftermæle som en af de store navne i dansk filmhistorie.

Her er en nummereret liste over Kurt Ravn film i rækkefølge efter årstal:

  1. Viktor mod verden (2023) som Olufsen – Komedie
  2. Exit (2023) som Jeppes far – Drama
  3. Sommerdahl (2022–2023) som Otto – TV Serie
  4. Zurück ans Meer (2021) som Carl Mortensen – TV Film
  5. Kometernes jul (2021) som Viggo V. – TV Serie
  6. Cold Hawaii (2020) som Eno – TV Serie
  7. Happy Ending (2018) som Peter – Drama
  8. Hodja fra Pjort (2018) som El Faza (stemme) – Animation
  9. Rita (2017) som Lærer Rostrup – TV Serie
  10. Gælden (2017) som Albert – Drama
  11. Alle for tre (2017) som Arno – Komedie
  12. Bedre skilt end aldrig (2016) som Leif – TV Serie
  13. Bedrag (2016) som Bankdirektør – TV Serie
  14. Großstadtrevier (2016) som Flemming Thomsen – TV Serie
  15. Far til fires vilde ferie (2015) som Onkel Anders – Familie
  16. The Stranger (2015) som Officer Preben Larsen – Kortfilm
  17. Albert (2015) som Luftskipper Leopodus (stemme) – Animation
  18. Tidsrejsen (2014) som Agent Grå – TV Serie
  19. Nyt fra Jylland (2014) som Country Jørgen – TV Serie
  20. Kapgang (2014) som Morfar – Drama
  21. Pojken med guldbyxorna (2014) som William Otto – Familie
  22. Kartellet (2014) som Preben Pedersen – Drama
  23. Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage (2014) som Onkel Anders/Onkel Sofus – Familie
  24. Olsen Banden på dybt vand (2013) som Kjeld Jensen (stemme) – Animation
  25. Det grå guld (2013) som John – Drama
  26. Alle for to (2013) som Arno – Komedie
  27. Mistaken (2011) som Bill – the manager – Kortfilm
  28. Alle for én (2011) som Arno – Komedie
  29. Lærkevej (2010) som Georg – TV Serie
  30. Smukke mennesker (2010) som Jeppe – Drama
  31. Eksperimentet (2010) som Inspektør Svendsen – Drama
  32. Harry & Charles (2009) som Kronprins Frederik – TV Serie
  33. Forbrydelsen (2009) som Gert Grue Eriksen – TV Serie
  34. 2900 Happiness (2009) som Frandsen – TV Serie
  35. Julefrokosten (2009) som Johannes – Drama
  36. Fri os fra det onde (2009) som Weksjø – Thriller
  37. Maj & Charlie (2008) som Skuespiller i Lydstudie – TV Serie
  38. En enkelt til Korsør (2008) som Wilhelm – Romantik
  39. Anna Pihl (2006–2008) som Henning – TV Serie
  40. Tempelriddernes skat II (2007) som Erik Isaksen – Eventyr
  41. Cecilie (2007) som Karsten Levinsen – Thriller
  42. Tempelriddernes skat (2006) som Erik Isaksen – Eventyr
  43. Drømmen (2006) som Lægen – Drama
  44. The Fairytaler (2005) som Additional Voices (stemme) – TV Serie
  45. Jul i Valhal (2005) som Mimer – TV Serie
  46. Fluerne på væggen (2005) som Arne Thorsen – Drama
  47. Store planer! (2005) som Gunnar – Komedie
  48. Oh Happy Day (2004) som Preben – Musikal
  49. Kongekabale (2004) som John Erhardsen – Thriller
  50. Livsforsikringen (2003) som Rørbæk – Kortfilm
  51. Rejseholdet (2002) som Thyssen – TV Serie
  52. Langt fra Las Vegas (2002) som Præst – TV Serie
  53. Sparekassen (2000) som Hr. Skaarup – TV Film
  54. Ilddaab (1999) som Lægen – Kortfilm
  55. Olsen-bandens første kup (1999) som Lærer Madsen – TV Serie
  56. Olsen Bandens sidste stik (1998) som Kjeld Jensen (stemme, uncredited) – Animation
  57. Majoren (1998) som Vanggaard – TV Film
  58. TV-Ansjosen (1998) – TV Serie
  59. Nonnebørn (1997) som Lægen – Drama
  60. Bryggeren (1997) som Kogsbølle – TV Mini Serie
  61. Renters rente (1996) som Munkebo – TV Mini Serie
  62. Landsbyen (1995) som Bjarne Mortensen – TV Serie
  63. Great Performances (1995) som Valjean – Denmark – TV Serie
  64. Riget (1994) som Zakariasens søn – TV Serie
  65. Snøvsen ta’r springet (1994) som H.C. Blomme – Familie
  66. Bryllupsfotografen (1994) som Daniel Svare – Drama
  67. Jul i juleland (1993) som Karse – TV Serie
  68. Hjælp – min datter vil giftes (1993) som Bjarne – Komedie
  69. Mørklægning (1992) som Kriminalbetjent Stig Andersen – TV Mini Serie
  70. Snøvsen (1992) som Lektor Blomme – Familie
  71. Gøngehøvdingen (1992) som Tam – TV Serie
  72. Den gode, den onde & den virk’li sjove (1990–1991) – TV Serie
  73. To som elsker hinanden (1988) som Johannes Joergensen – TV Mini Serie
  74. Far på færde (1988) som Hans Peter – TV Serie
  75. Glashjertet (1988) – Drama
  76. Ved vejen (1988) som Wilhelm Huus – Drama
  77. Den dobbelte troløshed (1988) som Harlekin – TV Film
  78. Klikk (1986–1987) – TV Serie
  79. Mandens overmand (1987) som Octavius Robinson – TV Film
  80. Hvor der er vilje, er der vej (1986) som Jørgen Knudsen (gårdejer) – TV Film
  81. Jimmy (1986) som John – TV Film
  82. Måske i morgen (1985) som Per (Leif’s dad) – TV Serie
  83. Mor er major (1985) som Premierløjtnant Jørgensen – TV Serie
  84. Tro, håb og kærlighed (1984) som Kurt – Drama
  85. Kasimir og Karoline (1983) som Kasimir – TV Film
  86. Så gIKK’ (1983) – TV Serie
  87. Sange om mennesker (1982) som Singer – TV Film
  88. Olsenbandens aller siste kupp (1982) som Kjemikaliesjåfør (uncredited) – Komedie
  89. Opfinderkontoret (1982) som Rye – TV Serie
  90. Matador (1978–1982) som Lauritz Røde Jensen – TV Serie
  91. Olsen-bandens flugt – over plankeværket (1981) som Lastvognschauffør – Komedie
  92. Krigsdøtre (1981) som Jørgen – TV Serie
  93. Jeppe på bjerget (1981) som Erik Lakaj – Drama
  94. Pigen fra havet (1980) – Drama
  95. Fet og Pet (1980) som En ung mand – TV Film
  96. En by i provinsen (1980) som Finn Knudsen, Styrmand – TV Serie
  97. Verden er fuld af børn (1980) som Bo – Drama
  98. Hedda Gabler (1980) som Ejlert Løvborg – TV Film
  99. Johnny Larsen (1979) som Arbejdssøgende – Drama
  100. Scapins rævestreger (1979) som Scapin (Octave’s servant) – TV Film
  101. Hvem har bolden (1978) som Kongen – TV Film
  102. Vinterbørn (1978) som Allan – Lindas mand – Drama
  103. Er det løgn hva’ jeg si’r? (1978) som Man i forsamlingshuset #1 – TV Film
  104. Arbejdsløs (1976) som John – TV Film
  105. Skorpionen (1976) som Julius – TV Film
  106. Vil du med en tur på landet? (1975) som Reciter – TV Film
  107. Der var Sverigesturen: bedstefar og Mick Jagger (1974) som Interviewer – TV Film
  108. Fætrene på Torndal (1973) som Forpagter Jørgen Iversen – Drama

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!