Film med Morgan Freeman

Morgan Freeman er en skuespiller, hvis karriere spænder over flere årtier, og som har medvirket i utallige film, der spænder over en bred vifte af genrer. Kendt for sin dybe, beroligende stemme og karismatiske tilstedeværelse, har Freeman formået at fange publikummets hjerte i hver eneste rolle. Fra intense dramaer til højspændte actionfilm, hans alsidighed som skuespiller skinner igennem i hver performance. Når det kommer til film med Morgan Freeman, får publikum en garanti for kvalitet og dybde, uanset om han spiller hovedrollen eller en støttende karakter. Han har en særlig evne til at bringe sine karakterer til live, hvilket gør ham til en af de mest respekterede skuespillere i sin generation. Her er en liste over 10 af hans film, rangeret fra højest til lavest i henhold til IMDb-score, der demonstrerer hans enestående talent og bidrag til filmindustrien.

Her er 10 af Morgan Freemans film:

  1. The Shawshank Redemption som Ellis Boyd ‘Red’ Redding – 9.3/10 – Drama
  2. The Dark Knight som Lucius Fox – 9.0/10 – Action/Crime
  3. Se7en som Somerset – 8.6/10 – Krimi/Thriller
  4. Unforgiven som Ned Logan – 8.2/10 – Western
  5. Million Dollar Baby som Eddie Scrap-Iron Dupris – 8.1/10 – Drama/Sport
  6. Glory som Sgt. Maj. John Rawlins – 7.8/10 – Drama/Historisk
  7. Lean on Me som Principal Joe Clark – 7.4/10 – Drama/Biografi
  8. Invictus som Nelson Mandela – 7.3/10 – Biografi/Drama
  9. Driving Miss Daisy som Hoke Colburn – 7.3/10 – Drama/Komedie
  10. Robin Hood: Prince of Thieves som Azeem – 6.9/10 – Eventyr/Action

Her er 10 af Morgan Freeman’s film:

The Shawshank Redemption som Ellis Boyd ‘Red’ Redding – 9.3/10 – Drama

Morgan Freeman leverer en uforglemmelig præstation i The Shawshank Redemption som Ellis Boyd ‘Red’ Redding. Denne film, en tidløs fortælling om håb og menneskelig ånd, viser Freemans evne til at skabe dybt relaterbare og nuancerede karakterer. Hans portrættering af Red, en mand der finder sin egen frelse gennem et usandsynligt venskab i et hårdt fængselsmiljø, er både hjertevarmende og tankevækkende. Freemans præstation tilfører et lag af ægthed og visdom, der er afgørende for filmens varige appel.

The Dark Knight som Lucius Fox – 9.0/10 – Action/Crime

I The Dark Knight spiller Morgan Freeman rollen som Lucius Fox, en nøglefigur i Bruce Waynes transformation til Batman. Freemans skildring af Fox, en intelligent og opfindsom leder, tilfører en følelse af værdighed og skarpsindighed til filmen. Hans evne til at balancere den teknologiske know-how med en moralsk kompas er central for filmens plot og Bidrager til at skabe en af de mest mindeværdige og succesfulde superheltefilm nogensinde.

Se7en som Somerset – 8.6/10 – Krimi/Thriller

I den mørke og nervepirrende thriller Se7en, portrætterer Morgan Freeman den erfarne detektiv Somerset. Freemans præstation er en mesterklasse i tilbageholdenhed og nuancer, som han undersøger en række gruopvækkende mord. Hans dybde og forståelse af menneskelig psykologi gør ham til en uundværlig del af filmens intense og atmosfæriske fortælling.

Unforgiven som Ned Logan – 8.2/10 – Western

Morgan Freeman tager en afvigelse fra sine sædvanlige roller i Unforgiven, en rå og realistisk western. Som Ned Logan, en tidligere bandit vendt familiemand, viser Freeman sin alsidighed. Han leverer en følelsesladet og nuanceret præstation, som understreger filmens temaer om fortrydelse, forløsning og den sande pris af vold.

Million Dollar Baby som Eddie Scrap-Iron Dupris – 8.1/10 – Drama/Sport

I Million Dollar Baby spiller Freeman rollen som Eddie Scrap-Iron Dupris, en tidligere bokser, der nu er trænerens højre hånd. Gennem sin rolle formidler Freeman en dyb forståelse af både sportens skønhed og dens brutalitet. Hans karakter er kernen i filmens emotionelle vægt, hvilket bringer en autentisk og rørende dimension til denne kraftfulde historie.

Glory som Sgt. Maj. John Rawlins – 7.8/10 – Drama/Historisk

Morgan Freeman spiller Sgt. Maj. John Rawlins i Glory, en inspirerende film om den amerikanske borgerkrig. Freeman bringer en stærk og opløftende præstation, der illustrerer kampen og modet hos de afroamerikanske soldater i krig. Hans karakter er afgørende for filmens kraftfulde budskab om lighed, respekt og heltemod.

Lean on Me som Principal Joe Clark – 7.4/10 – Drama/Biografi

I Lean on Me spiller Morgan Freeman rollen som den hårdtslående skoleinspektør Joe Clark. Freemans dynamiske og kraftfulde portrættering af Clark viser hans evne til at formidle komplekse og karismatiske lederskabsfigurer. Han bringer en autentisk og uforglemmelig energi til denne sande historie om uddannelsesmæssig reform og personlig dedikation.

Invictus som Nelson Mandela – 7.3/10 – Biografi/Drama

I Invictus leverer Morgan Freeman en fremragende præstation som Nelson Mandela, Sydafrikas ikoniske præsident. Freemans skildring af Mandela er intet mindre end fænomenal, idet han fanger Mandelas karisma, visdom og vision for en nation. Filmen fremhæver hans enestående evne til at formidle dybde og menneskelighed i sine roller.

Driving Miss Daisy som Hoke Colburn – 7.3/10 – Drama/Komedie

I Driving Miss Daisy portrætterer Freeman Hoke Colburn, en chauffør i Sydstaterne i USA. Hans subtile og varme præstation giver filmen dens hjerte og humor. Freemans evne til at skabe en dyb og meningsfuld forbindelse med sin medspiller, Jessica Tandy, er hjørnestenen i denne bevægende og tidløse historie om venskab og forståelse på tværs af race og klasse.

Robin Hood: Prince of Thieves som Azeem – 6.9/10 – Eventyr/Action

Morgan Freeman viser sin alsidighed som skuespiller i Robin Hood: Prince of Thieves, hvor han spiller Azeem, en klog og modig kriger. Freemans præstation er fyldt med visdom og humor, og han tilfører en rig dybde til filmen, som ellers fokuserer på eventyr og action. Hans karakter, Azeem, fungerer som et moralsk kompas og en loyal ven i denne spændende fortolkning af den klassiske legende.

Morgan Freeman: Et Fortsat Kapitel i Filmhistorien

Morgan Freemans bemærkelsesværdige karriere har allerede sikret ham en plads i filmhistoriens annaler, men med hans kommende projekter ser det ud til, at han vil fortsætte med at berige vores kulturelle landskab. Med en imponerende evne til at vælge roller, der ikke kun underholder, men også udfordrer og inspirerer, står Freeman over for at fortsætte med at forme filmindustrien og dens publikum.

Freemans næste filmprojekter lover at bringe en blanding af dybde, nuancer og karisma, som han er kendt for. Hans udvælgelse af roller spænder over forskellige genrer, hvilket viser hans alsidighed som skuespiller. Det er denne evne til at tilpasse sig og skinne i enhver filmisk kontekst, der har gjort ham til en tidløs skikkelse i filmverdenen. Med hvert nyt projekt, Freeman ikke kun underholder; han efterlader også et varigt aftryk på seernes hjerter og sind.

Forventningerne til Freemans kommende film er høje, ikke kun på grund af hans stjernestatus, men også på grund af hans konsekvente levering af mindeværdige og kraftfulde præstationer. Hans evne til at formidle komplekse følelser og bringe autenticitet til sine roller forventes at blive endnu mere fremtrædende i hans fremtidige projekter. Freeman har vist, at han ikke bare spiller en karakter; han bliver karakteren, hvilket giver publikum en dybere forståelse og forbindelse med historien.

Freemans kommende film vil utvivlsomt fortsætte med at udforske menneskelige temaer, som han har gjort i hele sin karriere. Fra dramatiske fortællinger til actionfyldte eventyr, forventes det, at hans roller vil fortsætte med at udfordre konventionelle fortælleformer og berige filmkunsten. Som en sand mester i sit håndværk ser Morgan Freeman ud til at fortsætte sin rejse i filmverdenen, hvilket lover nye og spændende filmoplevelser for alle filmelskere.

Her er en nummereret liste over Morgan Freeman film i rækkefølge efter årstal:

  1. 57 Seconds (2023) som Anton Burrell – Thriller
  2. Special Ops: Lioness (2023) som Edwin Mullins – TV Serie
  3. The Muppets Mayhem (2023) som Morgan Freeman – TV Serie
  4. A Good Person (2023) som Daniel – Drama
  5. The Ritual Killer (2023) som Dr. Mackles – Thriller
  6. The Minute You Wake up Dead (2022) som Sheriff Thurmond Fowler – Thriller
  7. Paradise Highway (2022) som Gerick – Thriller
  8. Hitman’s Wife’s Bodyguard (2021) som Senior – Action/Komedie
  9. The Kominsky Method (2021) som Morgan Freeman – TV Serie
  10. Solos (2021) som Stuart – TV Mini Serie
  11. Vanquish (2021) som Damon – Action
  12. Coming 2 America (2021) som Morgan Freeman – Komedie
  13. The Comeback Trail (2020) som Reggie Fontaine – Komedie
  14. Scooby-Doo and Guess Who? (2020) som Morgan Freeman (stemme) – TV Serie
  15. Fast Times at Ridgemont High Table Read (2020) som Fortæller – Video
  16. Safe Airbags PSA: Epidemic (2020) som The Speaker – Video
  17. AEG Live Studio Actors on Actors (2019) som Morgan Freeman – TV Serie
  18. Angel Has Fallen (2019) som President Trumbull – Action
  19. The Poison Rose (2019) som Doc – Thriller
  20. The Nutcracker and the Four Realms (2018) som Drosselmeyer – Eventyr
  21. Brian Banks (2018) som Jerome Johnson (ukrediteret) – Drama
  22. Alpha (2018) som Fortæller (stemme) – Eventyr
  23. The Hall of Presidents (2017) som Fortæller (stemme) – Kortfilm
  24. Just Getting Started (2017) som Duke – Action/Komedie
  25. Madam Secretary (2015–2017) som Chief Justice Wilbourne/Chief Justice Frawley (ukrediteret) – TV Serie
  26. Going in Style (2017) som Willie Davis – Komedie
  27. Ben-Hur (2016) som Ilderim – Eventyr
  28. Now You See Me 2 (2016) som Thaddeus Bradley – Action/Thriller
  29. London Has Fallen (2016) som VP Allan Trumbull – Action
  30. Hillary Clinton: All the Good (2016) som Fortæller (stemme) – Video
  31. Momentum (2015) som Senator – Action/Thriller
  32. Ted 2 (2015) som Patrick Meighan – Komedie
  33. Last Knights (2015) som Bartok – Eventyr
  34. The Mona Lisa Myth (2014) som Fortæller (stemme) – TV Film
  35. Dolphin Tale 2 (2014) som Dr. Cameron McCarthy – Drama
  36. 5 Flights Up (2014) som Alex Carver – Drama
  37. Lucy (2014) som Professor Norman – Action/Sci-Fi
  38. Wish Wizard (2014) som Maxwell Omni – Kortfilm
  39. Transcendence (2014) som Joseph Tagger – Sci-Fi
  40. The Lego Movie (2014) som Vitruvius (stemme) – Animation/Eventyr
  41. Last Vegas (2013) som Archie – Komedie
  42. Now You See Me (2013) som Thaddeus Bradley – Krimi/Thriller
  43. Oblivion (2013) som Beech – Action/Sci-Fi
  44. Olympus Has Fallen (2013) som Speaker Trumbull – Action/Thriller
  45. The Dark Knight Rises (2012) som Fox – Action/Thriller
  46. The Magic of Belle Isle (2012) som Monte Wildhorn – Drama
  47. Dolphin Tale (2011) som Dr. Cameron McCarthy – Drama
  48. Conan the Barbarian (2011) som Fortæller (stemme, ukrediteret) – Eventyr
  49. RED (2010) som Joe Matheson – Action/Komedie
  50. Be Water (2020) 30 for 30 som Fortæller (stemme) – TV Serie
  51. Invictus (2009) som Nelson Mandela – Drama/Biografi
  52. The Maiden Heist (2009) som Charles Peterson – Komedie
  53. The Code (2009) som Ripley – Krimi/Thriller
  54. The Dark Knight (2008) som Lucius Fox – Action/Krimi
  55. Wanted (2008) som Sloan – Action/Thriller
  56. A Raisin in the Sun (2008) som Fortæller (ukrediteret) – TV Film
  57. The Bucket List (2007) som Carter – Eventyr/Komedie
  58. Feast of Love (2007) som Harry – Drama/Romantik
  59. Gone Baby Gone (2007) som Jack Doyle – Krimi/Drama
  60. Evan Almighty (2007) som Gud – Komedie/Familie
  61. The Contract (2006) som Carden – Action/Thriller
  62. 10 Items or Less (2006) som Ham – Drama/Komedie
  63. Lucky Number Slevin (2006) som The Boss – Krimi/Drama
  64. Slavery and the Making of America (2005) som Fortæller – TV Serie
  65. Magnificent Desolation: Walking on the Moon (2005) som Neil Armstrong (stemme) – Kortfilm
  66. An Unfinished Life (2005) som Mitch Bradley – Drama
  67. Edison (2005) som Ashford – Action/Krimi
  68. Batman Begins (2005) som Lucius Fox (stemme) – Videospil
  69. War of the Worlds (2005) som Fortælling (stemme) – Sci-Fi/Thriller
  70. Batman Begins (2005) som Lucius Fox – Action/Thriller
  71. March of the Penguins (2005) som Fortæller (Engelsk version, stemme) – Dokumentar
  72. Unleashed (2005) som Sam – Action/Krimi
  73. Rameses: Wrath of God or Man? (2004) som Fortæller – TV Film
  74. Million Dollar Baby (2004) som Eddie Scrap-Iron Dupris – Drama/Sport
  75. A Remarkable Promise (2004) som Fortæller – Kortfilm
  76. The Big Bounce (2004) som Walter Crewes – Komedie/Krimi
  77. Freedom: A History of US (2003) som Ernest Green/Thurgood Marshall/Langston Hughes – TV Serie
  78. Guilty by Association (2003) som Police Lieutenant Redding – Video
  79. Bruce Almighty (2003) som Gud – Komedie/Fantasi
  80. Dreamcatcher (2003) som Col. Abraham Curtis – Drama/Sci-Fi
  81. Levity (2003) som Miles Evans – Krimi/Drama
  82. American Experience (1987–2002) som Fortæller (stemme) – TV Serie
  83. The Sum of All Fears (2002) som DCI William Cabot – Action/Thriller
  84. High Crimes (2002) som Charles W. Grimes – Krimi/Drama
  85. Nurse Betty: Deleted Scenes (2001) som Charlie – Video
  86. Along Came a Spider (2001) som Alex Cross – Krimi/Drama
  87. American Masters (1985) som Fortæller (stemme) – TV Serie
  88. Nurse Betty (2000) som Charlie – Komedie/Krimi
  89. Under Suspicion (2000) som Captain Victor Benezet – Krimi/Drama
  90. Deep Impact (1998) som President Beck – Action/Drama
  91. Hard Rain (1998) som Jim – Action/Thriller
  92. Amistad (1997) som Theodore Joadson – Drama/Historie
  93. Kiss the Girls (1997) som Dr. Alex Cross – Krimi/Drama
  94. Chain Reaction (1996) som Paul Shannon – Action/Sci-Fi
  95. Moll Flanders (1996) som Hibble – Drama/Romantik
  96. Se7en (1995) som Somerset – Krimi/Drama
  97. Outbreak (1995) som General Billy Ford – Action/Drama
  98. The Shawshank Redemption (1994) som Ellis Boyd ‘Red’ Redding – Drama
  99. Rabbit Ears: Follow the Drinking Gourd (1992) som Fortæller (stemme) – Video
  100. Unforgiven (1992) som Ned Logan – Drama/Western
  101. The Power of One (1992) som Geel Piet – Drama/Sport
  102. The Savior Is Born (1992) som Fortæller (stemme) – TV Film
  103. The True Story of Glory Continues (1991) som Fortæller (stemme) – Video
  104. Robin Hood: Prince of Thieves (1991) som Azeem – Eventyr/Action
  105. The Bonfire of the Vanities (1990) som Judge Leonard White – Komedie/Drama
  106. The Civil War (1990) som Frederick Douglass/John Boston (stemme) – TV Mini Serie
  107. The Earth Day Special (1990) som Walter Samson – TV Special
  108. Glory (1989) som Sgt. Maj. John Rawlins – Drama/Historie
  109. Driving Miss Daisy (1989) som Hoke Colburn – Drama/Komedie
  110. Johnny Handsome (1989) som Lt. A.Z. Drones – Krimi/Drama
  111. Lean on Me (1989) som Principal Joe Clark – Drama
  112. Clean and Sober (1988) som Craig – Drama
  113. Blood Money (1988) som Dorsey Pratt – TV Film
  114. Fight for Life (1987) som Dr. Sherard – TV Film
  115. Street Smart (1987) som Fast Black – Krimi/Drama
  116. Resting Place (1986) som Luther Johnson – TV Film
  117. The Execution of Raymond Graham (1985) som Warden Pratt – TV Film
  118. The Twilight Zone (1985) som Tony (segment “Dealer’s Choice”) – TV Serie
  119. Great Performances (1985) som Messenger – TV Serie
  120. That Was Then… This Is Now (1985) som Charlie Woods – Drama
  121. Marie (1985) som Charles Traughber – Drama
  122. The Atlanta Child Murders (1985) som Ben Shelter – TV Mini Serie
  123. Teachers (1984) som Alan Lewis – Drama
  124. Harry & Son (1984) som Siemanowski – Drama
  125. Another World (1983) som Roy Bingham/Dr. Roy Bingham – TV Serie
  126. Death of a Prophet (1981) som Malcolm X – TV Film
  127. The Marva Collins Story (1981) som Clarence Collins – TV Film
  128. Texas (1981) som Detective Michaels – TV Serie
  129. Ryan’s Hope (1981) som Cicero Murphy – TV Serie
  130. Eyewitness (1981) som Lt. Black – Thriller
  131. Brubaker (1980) som Walter – Drama
  132. Palmerstown, U.S.A. (1980) som Mailman – TV Serie
  133. Attica (1980) som Hap Richards – TV Film
  134. Julius Caesar (1979) som Casca – Video
  135. Coriolanus (1979) som Coriolanus – Video
  136. Hollow Image (1979) som Sweet Talk – TV Film
  137. Visions (1978) – TV Serie
  138. Roll of Thunder, Hear My Cry (1978) som Uncle Hammer – TV Film
  139. The Electric Company (1971–1977) som Mark/Easy Reader/Mel Mounds – TV Serie
  140. Sesame Street (1974) som Easy Reader – TV Serie
  141. Blade (1973) som Chris – Drama
  142. Who Says I Can’t Ride a Rainbow! (1971) som Afro – Drama
  143. Caught in the Middle (1970) som Cuz – TV Film
  144. New York Television Theatre (1969) – TV Serie
  145. Where Were You When the Lights Went Out? (1968) som Grand Central Commuter (ukrediteret) – Komedie
  146. A Man Called Adam (1966) som Party Guest (ukrediteret) – Drama
  147. The Pawnbroker (1964) som Man on Street (ukrediteret) – Drama

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!