Film med Tommy Lee Jones

Tommy Lee Jones er en af de mest alsidige skuespillere i moderne filmhistorie, kendt for sin dybe og markante tilstedeværelse på skærmen. Med en karriere, der strækker sig over flere årtier, har Jones mesterligt portrætteret alt fra hårdkogte retshåndhævere til komplekse historiske figurer. Hans film udspænder en bred vifte af genrer, hvilket demonstrerer hans unikke evne til at tilpasse sig forskellige roller og filmmiljøer. Fra intens drama til actionfyldte thrillere har film med Tommy Lee Jones bevist, at han kan fange og fastholde publikums interesse, uanset filmens tema eller tone.

Her er 10 af Tommy Lee Jones film:

  1. No Country for Old Men som Ed Tom Bell – 8.2/10 – Thriller
  2. The Fugitive som Samuel Gerard – 7.8/10 – Action
  3. Coal Miner’s Daughter som Doolittle Lynn – 7.5/10 – Biografi/Drama
  4. The Three Burials of Melquiades Estrada som Pete Perkins – 7.3/10 – Drama
  5. Men in Black som Kay – 7.3/10 – Sci-fi/Komedie
  6. Lincoln som Thaddeus Stevens – 7.3/10 – Historisk drama
  7. The Sunset Limited som White – 7.3/10 – Drama
  8. In the Valley of Elah som Hank Deerfield – 7.2/10 – Krimi/Drama
  9. Blue Sky som Hank Marshall – 6.4/10 – Drama
  10. Men in Black II som Kay – 6.2/10 – Sci-fi/Komedie

Udforsk de markante 10 film roller af Tommy Lee Jones

No Country for Old Men som Ed Tom Bell – 8.2/10 – Thriller

I No Country for Old Men, en film der har vundet flere priser, leverer Tommy Lee Jones en uforglemmelig præstation som den eftertænksomme sheriff Ed Tom Bell. Filmen, der er instrueret af Coen-brødrene, udforsker temaer om moral, skæbne og det onde i mennesket. Jones’ karakter er dybt forankret i den klassiske amerikanske lovmandsrolle, men med en filosofisk dybde, der giver et unikt blik på retfærdighed og ældning. Hans skildring er både subtil og kraftfuld, hvilket tilføjer en ekstra dimension til denne mørke og komplekse film.

The Fugitive som Samuel Gerard – 7.8/10 – Action

The Fugitive er en spændingsfyldt actionfilm, hvor Tommy Lee Jones spiller den ustoppelige U.S. Marshal Samuel Gerard, en rolle der indbragte ham en Oscar. Hans intense jagt på den uskyldigt dømte Dr. Richard Kimble, spillet af Harrison Ford, er hjertet i filmen. Jones præstation er præget af en blanding af skarphed, humor og en dyb forståelse for sin karakter. Dette er en af de roller, der definerer Jones karriere, hvor han formår at balancere mellem karismatisk autoritet og menneskelig sårbarhed.

Coal Miner’s Daughter som Doolittle Lynn – 7.5/10 – Biografi/Drama

I Coal Miner’s Daughter, en biografisk film om countrymusikeren Loretta Lynn, spiller Tommy Lee Jones hendes mand, Doolittle Lynn. Hans rolle som den kærlige, men ofte problemfyldte ægtemand bidrager betydeligt til filmens emotionelle dybde. Jones evne til at skildre komplekse relationer og følelser skinner igennem i denne film, hvor han leverer en autentisk og rørende præstation. Hans skildring af Doolittle er både robust og nuanceret, hvilket giver et indblik i de udfordringer og triumfer, der præger Lynns liv og karriere.

The Three Burials of Melquiades Estrada som Pete Perkins – 7.3/10 – Drama

The Three Burials of Melquiades Estrada, instrueret af Tommy Lee Jones selv, viser hans dybde både foran og bag kameraet. I denne film spiller Jones Pete Perkins, en rancher, der søger retfærdighed for sin myrdede ven, Melquiades Estrada. Filmen er en tankevækkende fortælling om venskab, ære og løfte om at bringe en ven hjem. Jones præstation er dybt menneskelig og belyser grænseområdets barske realiteter samt de komplekse relationer mellem USA og Mexico. Hans rolle udforsker temaer om moralitet og forsoning, hvilket gør filmen både rørende og tankevækkende.

Men in Black som Kay – 7.3/10 – Sci-fi/Komedie

Men in Black er måske en af de mest kendte film i Tommy Lee Jones karriere, hvor han spiller Agent Kay, en del af en hemmelig organisation, der regulerer intergalaktisk aktivitet på Jorden. Jones tørre humor og stoiske fremførelse som den erfarne agent er perfekt modvægt til Will Smiths energiske nybegynder, Agent Jay. Samspillet mellem de to er hjørnestenen i filmens succes, som blander action, komedie og science fiction til en underholdende helhed, der har charmeret publikum verden over.

Lincoln som Thaddeus Stevens – 7.3/10 – Historisk drama

I Steven Spielbergs Lincoln, spiller Tommy Lee Jones den karismatiske og indflydelsesrige kongresmedlem Thaddeus Stevens, en nøglefigur i kampen for afskaffelse af slaveriet i USA. Jones kraftfulde fremstilling af Stevens viser hans dygtighed til at portrættere historiske figurer med kompleksitet og integritet. Hans præstation er ikke kun en skildring af en mand, der kæmper for en sag, men også af personlige kampe og politiske intriger i en skelsættende periode af amerikansk historie.

The Sunset Limited som White – 7.3/10 – Drama

I HBO’s The Sunset Limited, en film baseret på et skuespil af Cormac McCarthy, leverer Tommy Lee Jones en intens og fængslende præstation som White, en professor der overvejer selvmord. Filmen er et intenst kammerdrama, hvor Jones, sammen med Samuel L. Jackson, udforsker dybe eksistentielle temaer gennem en enkel, men kraftfuld dialog. Jones evne til at udtrykke komplekse følelseslag uden fysisk handling understreger hans skuespilkunst, hvilket gør The Sunset Limited til en fascinerende og tankevækkende oplevelse.

In the Valley of Elah som Hank Deerfield – 7.2/10 – Krimi/Drama

I In the Valley of Elah, spiller Tommy Lee Jones Hank Deerfield, en tidligere militærpolitibetjent, hvis søn mystisk forsvinder efter at være vendt hjem fra Irak. Jones portrættering af en far på en desperat søgen efter sandheden tilføjer en rørende menneskelighed og en dyb følelse af retfærdighed til filmen. Hans præstation er både rørende og kraftfuld, da han navigerer gennem sorg og frustration, hvilket fremhæver de ofte oversete omkostninger ved krig.

Blue Sky som Hank Marshall – 6.4/10 – Drama

I Blue Sky, en film sat i atomprøvesprængningens æra, spiller Tommy Lee Jones den plagede Hank Marshall, en hengiven og ærlig videnskabsmand, der kæmper med både professionelle udfordringer og sit ægteskab med den ustabile Jessica Lange. Jones evne til at balancere en subtil følelsesmæssig dybde med sin karakters professionelle integritet er central for filmens rørende og dynamiske portrættering af et ægteskab i krise og de bredere samfundsmæssige spændinger under den kolde krig.

Men in Black II som Kay – 6.2/10 – Sci-fi/Komedie

I fortsættelsen Men in Black II genoptager Tommy Lee Jones sin rolle som Agent Kay, hvor han endnu en gang bringer sin tørre humor og alvor til agenturet, der styrer jordens intergalaktiske aktiviteter. Selvom denne opfølger ikke opnår samme kritiske succes som sin forgænger, skinner Jones præstation igennem med hans karakteristiske blanding af komisk timing og stoisk levering, hvilket sikrer, at filmen forbliver underholdende og tro mod seriens sjæl.

Spændende Nye Horisonter for Tommy Lee Jones

Med en bemærkelsesværdig karriere, der strækker sig over flere årtier, står Tommy Lee Jones på tærsklen til at udvide sit imponerende repertoire med sin nyeste filmrolle. Denne nye film lover at blive endnu en fascinerende tilføjelse til hans allerede alsidige filmografi, hvor han fortsat udfordrer grænserne for sin skuespilkunst. Jones, kendt for sin evne til at dykke dybt ned i komplekse karakterer, vælger projekter, der ikke kun underholder, men også udfordrer både ham selv og publikum med dybe, tankevækkende narrative.

Den kommende film vil sandsynligvis fremvise Jones i en rolle, der kræver en subtil balance mellem intensitet og nuance, fortsættende traditionen med hans tidligere præstationer, der har vundet kritisk anerkendelse. Hans skuespil er ikke kun en demonstration af talent, men også en dybtgående undersøgelse af menneskelige følelser og motivationer. Med en karriere, der allerede er fyldt med mindeværdige roller, er denne nye film sat til at være en yderligere udforskning af hans evne til at formidle komplekse personligheder og historier.

Forventningerne er høje, og fans samt kritikere venter spændt på at se, hvordan Jones karakter vil udvikle sig i denne nye kontekst. Med hver ny film har Tommy Lee Jones muligheden for at genopfinde sig selv og fortsætte med at imponere og påvirke nye generationer af filmentusiaster. Hans kommende projekt lover ikke kun at være en tilføjelse til hans karriere, men også et potentiale til at igen definere genrer og forventninger til veteran skuespillere i Hollywood.

Her er en nummereret liste over Tommy Lee Jones film i rækkefølge efter årstal:

  1. The Burial (2023) som Jeremiah O’Keefe – Drama
  2. Finestkind (2023) som Eldridge – Drama
  3. The Comeback Trail (2020) som Duke Montana – Komedie
  4. Wander (2020) som Jimmy Cleats – Thriller
  5. Ad Astra (2019) som H. Clifford McBride – Sci-fi
  6. Just Getting Started (2017) som Leo – Komedie
  7. Shock and Awe (2017) som Joe Galloway – Drama
  8. Mechanic: Resurrection (2016) som Max Adams – Action
  9. Jason Bourne (2016) som CIA Director Robert Dewey – Action
  10. Criminal (2016) som Dr. Franks – Action
  11. The Homesman (2014) som George Briggs – Western
  12. The Family (2013) som Robert Stansfield – Komedie
  13. Lincoln (2012) som Thaddeus Stevens – Historisk drama
  14. Emperor (2012) som General Douglas MacArthur – Drama
  15. Hope Springs (2012) som Arnold – Drama
  16. Men in Black³ (2012) som Agent K – Sci-fi/Komedie
  17. Captain America: The First Avenger (2011) som Colonel Chester Phillips – Action
  18. The Sunset Limited (2011) som White – Drama
  19. The Company Men (2010) som Gene McClary – Drama
  20. In the Electric Mist (2009) som Dave Robicheaux – Krimi/Drama
  21. In the Valley of Elah (2007) som Hank Deerfield – Krimi/Drama
  22. No Country for Old Men (2007) som Ed Tom Bell – Thriller
  23. A Prairie Home Companion (2006) som The Axeman – Musikal
  24. The Three Burials of Melquiades Estrada (2005) som Pete Perkins – Drama
  25. Man of the House (2005) som Roland Sharp – Komedie
  26. The Missing (2003) som Samuel Jones – Western
  27. The Hunted (2003) som L.T. Bonham – Action
  28. Men in Black II (2002) som Kay – Sci-fi/Komedie
  29. Space Cowboys (2000) som Hawk Hawkins – Eventyr
  30. Rules of Engagement (2000) som Colonel Hayes Hodges – Drama
  31. Double Jeopardy (1999) som Travis – Thriller
  32. Small Soldiers (1998) som Chip Hazard (voice) – Animation
  33. U.S. Marshals (1998) som Samuel Gerard – Action
  34. Men in Black (1997) som Kay – Sci-fi/Komedie
  35. Volcano (1997) som Mike Roark – Katastrofefilm
  36. Batman Forever (1995) som Harvey Two-Face/Harvey Dent – Action
  37. The Good Old Boys (1995) som Hewey Calloway – Western
  38. Cobb (1994) som Ty Cobb – Biografi/Sport
  39. Natural Born Killers (1994) som Warden Dwight McClusky – Thriller
  40. Blue Sky (1994) som Hank Marshall – Drama
  41. The Client (1994) som Roy Foltrigg – Thriller
  42. Blown Away (1994) som Gaerity – Action
  43. Heaven & Earth (1993) som Steve Butler – Drama
  44. The Fugitive (1993) som Samuel Gerard – Action
  45. House of Cards (1993) som Jake Beerlander – Drama
  46. Under Siege (1992) som William Strannix – Action
  47. JFK (1991) som Clay Shaw – Drama
  48. Fire Birds (1990) som Brad Little – Action
  49. The Package (1989) som Thomas Boyette – Thriller
  50. Lonesome Dove (1989) som Woodrow F. Call – Western
  51. Gotham (1988) som Eddie Mallard – Drama
  52. April Morning (1988) som Moses Cooper – Historisk
  53. Stormy Monday (1988) som Cosmo – Thriller
  54. Stranger on My Land (1988) som Bud Whitman – Drama
  55. The Big Town (1987) som George – Drama
  56. Broken Vows (1987) som Pater Joseph McMahon – Drama
  57. Screen Two (1986) som Steve Daley – Drama
  58. Black Moon Rising (1986) som Quint – Action
  59. Billy Joel: Piano Man (New Version) (1985) som Paul – Musikvideo
  60. The Park Is Mine (1985) som Mitch – Action
  61. The River Rat (1984) som Billy – Drama
  62. Cat on a Hot Tin Roof (1984) som Brick Pollitt – Drama
  63. Nate and Hayes (1983) som Captain Bully Hayes – Eventyr
  64. The Rainmaker (1982) som Bill Starbuck – Drama
  65. The Executioner’s Song (1982) som Gary Gilmore – Drama
  66. Back Roads (1981) som Elmore Pratt – Drama
  67. Barn Burning (1980) som Ab Snopes – Drama
  68. Coal Miner’s Daughter (1980) som Doolittle Lynn – Biografi
  69. Eyes of Laura Mars (1978) som John Neville – Thriller
  70. The Betsy (1978) som Angelo Perino – Drama
  71. Rolling Thunder (1977) som Johnny Vohden – Action
  72. The Amazing Howard Hughes (1977) som Howard Hughes – Biografi
  73. Smash-Up on Interstate 5 (1976) som Officer Hutton – Drama
  74. Family (1976) som David Needham – Drama
  75. Jackson County Jail (1976) som Coley Blake – Drama
  76. Charlie’s Angels (1976) som Aram – Action
  77. Baretta (1975) som Sharky – Drama
  78. Barnaby Jones (1975) som Dr. Jim Melford – Drama
  79. Eliza’s Horoscope (1975) som Tommy Lee (as Tom Lee Jones) – Drama
  80. One Life to Live (1971–1975) som Dr. Mark Toland – Drama
  81. Life Study (1973) som Gus – Drama
  82. Love Story (1970) som Hank – Oliver’s Roommate (as Tom Lee Jones) – Romantik

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle de vilde tilbud som den første!